Акції фінансових та автомобільних компаній Азії дорожчають у четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції фінансових та автомобільних компаній Азії дорожчають у четвер

Фондовий ринок
65
Акції фінансових та автомобільних компаній Азії дорожчають у четвер на наближенні допомоги автовиробникам США і зниженні процентних ставок ЦБ Південної Кореї до рекордного мінімуму, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування паперів виробників сталі впали на інформації про скорочення китайського експорту.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся на 0,9% - до 87,18 пункту. Падіння з початку року становить 45%. Японський індекс японський Nikkei 225 сповз на 0,3%.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 опустилися на 0,5%.
Демократична фракція Конгресу і представники Білого дому погодили у вівторок Палата представників Конгресу США 237 голосами "за" і при 170 "проти" схвалила в середу законопроект про надання кредитів на суму в $14 млрд автомобільній промисловості і направила його для розгляду в Сенат, верхню палату американського парламенту.
Поки, за оцінками республіканців, для схвалення закону в Сенаті не вистачає декількох голосів.
Вартість акцій Honda Motor Co., 70% операційного прибутку якої генерується в Північній Америці, виросла на 6,4%, папери Mazda Motor Corp. подорожчали на 3,2%.
Держдопомога автопрому США побічно підтримає американських і світових виробників деталей і запчастин для автомобілів, включаючи Johnson Controls Inc. і Lear Corp., які також постачають свою продукцію та азіатські концерни.
"Існували побоювання щодо того, чи буде прийнята програма допомоги автопрому, негативна відповідь може завдати непоправного удару по ринках", - стверджує Ненсі Лі з Taifook Asset Management у Гонконгу.
Нафта дорожчає другий день поспіль на очікуваннях, що допомога автовиробникам буде сприяти підтримці попиту на ГСМ на світових ринках. На торгах у Нью-Йорку в середу вартість нафти виросла на 72 цента (1,7%) - до $44,24 за барель.
Ціна паперів Japan Petroleum Exploration Co., другого за величиною виробника нафти в Японії, злетіла на 12%, що є найшвидшим зростанням у рамках індексу MSCI Asia Pacific у четвер. Провідний нафтовидобувник Китаю PetroChina Co. додав 3,7%.
Акції південнокорейської KB Financial, що контролює найбільший банк країни Kookmin Bank подорожчали на 7,8%.
Центральний банк Південної Кореї знизив у четвер семиденну ставку репо на 100 базисних пунктів - до 3%, що є мінімальним значенням цього показника з часу початку його використання Центробанком в 1999 році.
Котирування акцій провідного китайського виробника сталі Baoshan Iron & Steel Co. знизилися на 1,8%. Експорт Китаю скоротився в листопаді на 2,2% у порівнянні з попереднім роком, інфляція сповільнилася практично до мінімуму за 2 роки.
Третій за величиною оператор контейнерних терміналів Азії Cosco Pacific Ltd. втратив на торгах 2,3% ринкової капіталізації через найповільніше зростання обсягів китайських вантажоперевезень за 10 років у листопаді.
Вартість паперів провідної сталеливарної компанії Австралії Bleuscope Steel обрушилася на 25% після оголошення про планований продаж акцій на 550 млн австралійських доларів ($364 млн) з дисконтом в 23% від останньої ціни закриття.
Акції Rio Tinto Group подорожчали на 7,5% на тлі опублікованого в середу плану скорочення 14 тис. робочих місць, рефінансування заборгованості і зменшення витрат.
Котирування акцій провідних авіакомпаній Китаю China Southern Airlines Co. і China Eastern Airlines Co. злетів у четвер майже на 50%, після того як обидві компанії погодилися продати нові акції своїм батьківським компаніям, щоб скоротити залежність від боргового капіталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас