У Греції почався загальний страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції почався загальний страйк

Казна та Політика
980
У Греції 10 грудня почався загальна 24- годинний страйк проти економічної політики уряду, повідомляє Reuters.
Страйк організований федераціями профспілок приватного сектора (GSEE) і державного сектора (ADEDY), що об'єднують половину 5-мільйонної армії грецьких робітників. Страйкувальники виступають проти приватизації, пенсійної реформи і зростаючої вартості життя.
Група з 50 осіб пройшла по афінській площі Синтагма перед будівлею парламенту, несучи плакат "Багаті повинні платити за свою кризу" і скандуючи "Руки геть від наших прав!".
"У страйку беруть участь всі, країна завмерла", - сказав представник GSEE Статіс Анестіс.
Опозиційна Соціалістична партія вимагає відставки консервативного уряду, звинувачуючи його в доведенні країни до економічної та соціальної кризи. Тим часом, прем'єр- міністр Костас Караманліс закликає політичних лідерів до єдності.
"Уряд і поліція на грані колапсу", - говорить заголовок на першій сторінці газети Ta Nea.
Караманліс став прем'єр-міністром на хвилі ейфорії перед Олімпійськими іграми 2004 року в Афінах. За минулі чотири роки ставлення до нього змінилося на скептичне після низки скандалів за участю членів уряду та економічних заходів, що не сприяли економічному процвітанню.
Вся Греція з вечора суботи 6 грудня охоплена безладдями, викликаними вбивством поліцейськими підлітка, що брав участь у нападі на поліцейський патруль. Двоє поліцейських були арештовані - один за підозрою в убивстві, інший як спільник. Звинувачуваний говорить, що стріляв у повітря, але свідки стверджують, що вогонь був прицільним.
Балістична експертиза 10 грудня повинна встановити, чи було вбивство навмисним.
Під час хвилювань постраждали більше 50 осіб, а безліч магазинів, банків та установ розгромлені. Поліція заарештувала близько 170 людей, деяких - за мародерство.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас