Біржі зіллються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі зіллються

Фондовий ринок
494
На думку експертів, у найближчому майбутньому можна чекати подальших угод злиття і поглинання на цьому ринку.
Відповідно до попереднього плану, компанії створять спільний холдинг у Нідерландах, а потім акціонерам Deutsche Boerse буде зроблена пропозиція про злиття компанії із цим холдингом. Коли злиття буде здійснено, NYSE Euronext повинна буде об'єднатися з підрозділом холдингу в США, а в підсумку об'єднана компанія буде управляти фондовими біржами у Франкфурті, Парижі, Амстердамі, Брюсселі, Лісабоні та Нью-Йорку. Об'єднану структуру може очолити нинішній голова німецької біржі Рето Франціоні. Нинішній голова NYSE Euronext Данкан Нідерауер займе в об'єднаній компанії посаду голови ради директорів.
Угода між Deutsche Boerse і NYSE Euronext може стати найбільшою за всю історію існування фондових бірж: на даний момент капіталізація Deutsche Boerse становить $12,5 млрд., що вдвічі більше від капіталізації NYSE Euronext. Крім того, у випадку злиття двох гігантів з'явиться найбільший у світі фондовий оператор. "Після злиття об'єднана компанія буде контролювати найбільші світові біржі, і конкурувати з нею буде безглуздо", - говорять аналітики.
На їхню думку, на тлі глобальної консолідації на ринку деривативів об'єднання двох великих торговельних майданчиків виглядає цілком закономірним і логічним. Більше того, регулятори не будуть противитися цьому злиттю, оскільки їм вигідна поява великої біржі, що візьме під контроль весь ринок дефолтних свопів (CDS).
Останнім часом угоди M&A на цьому ринку стали укладатися досить часто. Так, наприкінці січня 2007 р. New York Stock Exchange Group Inc. і Tokyo Stock Exchange Inc. (TSE) підписали договір, що встановлює стратегічний альянс між двома провідними світовими фондовими біржами з метою спільного розвитку нових можливостей торговельних систем і технологій, інвестиційного та емітентного сервісу, інвестиційних продуктів, управління і регулювання.
Продовжили консолідацію в цьому секторі Deutsche Boerse і нью-йоркська International Securities Exchange (ISE), які у квітні минулого року оголосили про злиття. Однією з недавніх угод M&A на цьому ринку стало об'єднання найбільшої у світі товарно-сировинної біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) і CME Group. А рік тому NYSE і Deutsche Boerse боролися за право придбати паризьку групу Euronext, що об'єднувала фондові майданчики Парижа, Лісабона, Брюсселя та Амстердама, що у підсумку дісталася американській біржі через проблеми німецької групи з антимонопольним законодавством.
Deutsche Bоеrse AG - німецька компанія, одна з найбільших бірж Європи. Центральний офіс розташований у Франкфурті-на-Майні. Компанія управляє Франкфуртською фондовою біржею, володіє розрахунковою компанією Clearstream. NYSE Euronext управляє фондовими біржами Нью-Йорка, Парижа, Амстердама, Брюсселя і Лісабона, а також Лондонською міжнародною біржею фінансових ф'ючерсів та опціонів (LIFFE). Наприкінці 2007 р. з капіталізацією EUR22,3 трлн. ($29,7 трлн.) посідала перше місце у світі і була найбільшим трансатлантичним біржовим оператором.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас