Тимошенко: Політична криза в країні подолана... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Політична криза в країні подолана...

Казна та Політика
6525
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає події у Верховній Раді 9 грудня, коли був обраний новий спікер та оголошено про створення нової парламентської коаліції, історичними.
Про це повідомляє прес-служба уряду.
"Фракція БЮТ, більшість депутатів фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" і фракція Блоку Литвина, створивши нову парламентську коаліцію та обравши Володимира Литвина головою Верховної Ради, подолали політичну кризу", - заявила Тимошенко.
Пізніше прем'єр-міністр висловила думку, що закінчення політичної кризи означає можливість швидкого подолання економічної кризи. "Я переконана в тому, що завершення політичної кризи дасть нам усім можливість ужити впевнених заходів й у першу чергу в парламенті щодо мінімізації впливів світової кризи на Україну", - сказала вона.
Крім того, Тимошенко повідомила, що в Україні буде створена спеціальна антикризова команда із представників всіх фракцій. "Три фракції, які створили коаліцію, уже домовилися про створення спеціальної антикризової команди, куди ввійдуть професіонали всіх фракцій без винятку. Мова йде про об'єднання всього парламенту з метою доведення до кінця в антикризовому контексті програми дій уряду. Я впевнена, що ця програма буде проголосована у Верховній Раді", - сказала прем'єр.
Тимошенко також запевнила, що парламент буде працювати консолідовано з Кабінетом міністрів, і вже завтра уряд подасть у парламент пакет антикризових законопроектів, які необхідно розглянути в першу чергу.
Як повідомлялося, учора Верховна Рада обрала голову фракції Блоку Литвина у Верховній Раді Володимира Литвина своїм головою. За проголосували 244 депутати (ПР - 3, БЮТ - 154, НУ-НС - 40, КПУ - 27, Блок Литвина - 20) з 422 присутніх у залі. Відразу ж після голосування новообраний голова оголосив про створення коаліції в складі Блоку Юлії Тимошенко, Блоку Литвина та блоку "Наша Україна - Народна самооборона".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас