Спікер підтримає індекс ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спікер підтримає індекс ПФТС

Фондовий ринок
171
Зовнішнє тло до відкриття українського фондового ринку склалося нейтральне. За словами директора з управління активами КУА "Tiger Asset Management" Юрія Ушкова, закордонні ринки торгувалися в позитиві, продовжуючи висхідну тенденцію попередніх днів.
"Один з факторів зростання - план новообраного президента США направити найбільший з 1950-х років розмір коштів на інфраструктурні проекти й публічні роботи, що в тому числі приведе до створення нових робочих місць, - відзначив експерт. - Український же ринок падав".
Як відзначив брокер компанії "Юпрас Капітал" Євгеній Пшеничкин, відкриття торговельної сесії ПФТС пройшло без угод і з негативною динамікою практично всіх котирувань. "За першу годину торгів було укладено всього 4 угоди: дві по паперах "Азовсталі" і дві по паперах Алчевського меткомбінату, - розповів він. - Ближче до середини дня активізувалися торги по акціях Укрсоцбанку. Всього за день за даним емітентом було зафіксовано 15 угод, котирування понизилися на 9%". Власне, обсяг угод по Укрсоцбанку склав близько 2/3 від загального денного обсягу торгів.
У другій половині дня, відзначив Юрій Ушков, увага торговців перемкнулася на Стахановський вагонобудівний завод: всього з паперами емітента було укладено 23 угоди. "У ЗМІ з'явилася інформація про плани підприємства збільшити статутний капітал у три рази - до 237,709 млн. грн., - уточнює пан Пшеничкин. - Інвестори, довідавшись про цю новину, намагалися позбутися від дорогих акцій, у надії купити пізніше за більш низькою ціною. Це привело до падіння котирувань акцій підприємства на 40%".
Найближчим часом експерти не очікують значних коливань ринку. Швидше за все, індекс буде змінюватися в межах 230-280 пунктів, вважають вони. Справа в тому, що останнім часом у ПФТС намітилася тенденція до звуження спреда між курсами покупки і продажу ліквідних акцій, що може свідчити про відсутність очікувань яскраво вираженої ринкової динаміки в найближчому майбутньому. При цьому сильний тиск на український фондовий ринок буде чинити тло новин з американських майданчиків і ситуація у Верховній Раді.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас