Фондові індекси Європи виросли у вівторок на оптимізмі у зв'язку з планом стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Європи виросли у вівторок на оптимізмі у зв'язку з планом стимулювання економіки

Фондовий ринок
80
Фондові індекси в Європі виросли за підсумками торгів у вівторок більш ніж на 1% на оптимізмі, що план стимулювання економіки допоможе підтримати роздрібні та автомобільні компанії, повідомило агентство Bloomberg.
"Ризик зниження на фондовому ринку зараз дуже малий, і технічне ралі, що ми бачили останні кілька днів, може протривати й у січні, - думає заступник голови Credit Suisse Asset Management Боб Паркер. - Дуже низькі процентні ставки та очікування їхнього подальшого зменшення тягнуть за собою інвесторів, в яких є гроші, назад в акції".
Крім того, позитивно вплинуло на ринок несподіване поліпшення настроїв у Німеччині.
Індекс довіри інвесторів та аналітиків до економіки ФРН, що розраховує дослідницький інститут ZEW, виріс у грудні до мінус 45,2 пункти з мінус 53,5 пункту місяцем раніше. У той же час аналітики очікували зниження показника до мінус 57 пунктів.
Ціна акцій німецького автовиробника Daimler AG збільшилася на 4,4%, Renault SA - на 2,2%, Fiat Sp - на 4,8%.
Котирування акцій PPR SA, що володіє брендом Gucci, злетіли на 12%. Ціна паперів найбільшої роздрібної компанії Європи Carrefour збільшилася на 4% і мережі магазинів Home Retail Group - на 5,9%.
Акції LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, найбільшого у світі виробника предметів розкоші, подорожчали на 6,6%. Як стало відомо, голова компанії мільярдер Бернар Арно 28 листопада купив 1 млн акцій Christian Dior. Найбільшим активом Dior є акції LVMH.
Вартість паперів норвезької Yara International ASA підскочила на 9,2%. Найбільший у світі постачальник мінеральних добрив очікує гарних результатів за підсумками поточного року.
Додали в ціні 18% акції Imperial Energy. ONGC Videsh, закордонний підрозділ індійської нафтогазової корпорації ONGC, у вівторок зробив офіційну пропозицію акціонерам Imperial Energy про покупку 100% акцій компанії за ціною 12,5 фунта стерлінгів за акцію. Британської Imperial Energy належить 13 ліцензій у Томській області та 1 геологорозвідувальна ліцензія в Казахстані.
У той же час вартість паперів Q-Cells SE, найбільшого у світі виробника сонячних батарей, звалилася на 19%. Згідно з прогнозом компанії, чистий прибуток в 2008 році складе 185 млн євро проти очікуваних раніше 215 млн євро через ослаблення попиту.
Крім того, на 11% подешевіли акції другого за величиною виробника напівпровідників в Європі Infineon Technologies. Причиною цього став прогноз американського представника цієї ж галузі Texas Instruments: у четвертому кварталі компанія очікує зниження прибутку до 10 центів в розрахунку на акцію проти раніше очікуваних не менш ніж 30 центів.
П'ятнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 9 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас