Долар росте до ієни і сповільнює падіння до євро на новинах про допомогу автопрому США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар росте до ієни і сповільнює падіння до євро на новинах про допомогу автопрому США

Валюта
1021
Курс долара в середу росте до японської ієни і сповільнив падіння до єдиної європейської валюти на очікуваннях, що заходи уряду США, спрямовані на допомогу автомобільній промисловості, зможуть підтримати темпи економічного зростання, повідомляє агентство Bloomberg.
Євро коштував $1,2934 на 9:30 МСК у середу в порівнянні з $1,2714 у вівторок увечері. Під час торгів до появи новин про автопром долар падав до $1,2951.
Вартість долара до ієни піднялася до 9:30 МСК у середу до 92,62 ієни в порівнянні з 92,13 ієни на кінець попереднього торговельного дня. Курс євро до японської валюти виріс до цього часу до 119,86 ієни проти 119,07 у вівторок.
"Ієна слабшає на посиленні оптимізму на фондових ринках, - стверджує Шон Келлоу з Westpac Banking Crop. - Очевидно, що фондові ринки хочуть порятунку автопрому, і валютні ринки слідують за ними".
Демократична фракція Конгресу США і представники Білого дому погодили у вівторок основні параметри плану надання $15 млрд General Motors (GM) і Chrysler, що, як очікується, допоможе провідним автомобільним компаніям США вистояти в умовах кризи. У свою чергу GM і Chrysler повинні провести реструктуризацію. Раніше компанії заявляли, що їм буде потрібно як мінімум $14 млрд, щоб вирішити поточні проблеми з ліквідністю.
"Це найкращий результат, про який ми хотіли б чути, - стверджує аналітик Чой Десік з HI Investment & Securities Co. у Сеулі. - Крах автовиробників у США міг бути катастрофою для реальної економіки і попиту на автомобілі".
Фондовий індекс АТР MSCI Asia-Pacific додав 2,8% на новинах про можливу допомогу американському автопрому. Азіатські акції дорожчають четвертий день підряд, і повернення апетиту до ризику на фондових ринках означає подальше зниження курсу ієни, упевнені аналітики.
"Курс ієни буде падати, - заявив Тецу Аікава з Shinsei Bank Ltd. - Фондові ринки демонструють ознаки стабільності, що підштовхує інвесторів іти на ризик".
Курс долара до євро може вирости до кінця тижня, якщо операція з порятунку автомобільних компаній США увінчається успіхом, відзначають експерти. З початку року долар подорожчав до євро на 13%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас