ФРС не хоче кредитувати автовиробників без дій Конгресу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС не хоче кредитувати автовиробників без дій Конгресу

Казна та Політика
174
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке заявив, що ЦБ США "з надзвичайним небажанням" ставиться до кредитування автовиробників без дій з боку Конгресу з надання допомоги цим компаніям, повідомило агентство Bloomberg.
Таку думку Бернанке висловив у листі голові банківського комітету Сенату Крістоферу Додду.
Федеральний резерв із надзвичайним небажанням видав би кредит, надання якого Конгрес на початку активно розглядав, а потім після міркувань відмовився від цієї ідеї.
За останній рік ФРС використало право надавати надзвичайну підтримку для допомоги фінансовим фірмам, ринку короткострокового боргу та інвестиційним фондам, але ці рішення були націлені на підтримку фінансової стабільності та економіки в цілому, відзначив Б.Бернанке. Навпаки, Конгрес ухвалює рішення щодо допомоги окремій галузі промисловості США.
"Навіть якщо в компаній є достатня застава, кредитування компаній-автовиробників стало би помітним відходом від цієї політики, і ввело б нас у безперечно нові області політичних рішень", - вважає голова американського ЦБ. - Зокрема, постало би питання щодо того, чи повинна ФРС бути залучена в промислову політику, що традиційно була поза діапазоном наших обов'язків".
Як повідомлялося, лідери демократичної більшості в Конгресі і Білий дім завершують узгодження законопроекту про надання термінової допомоги найбільшим американським автовиробникам. General Motors, Chrysler, Ford просили у влади $34 млрд під час парламентських слухань минулого тижня. Ford у вівторок заявив, що відмовляється від короткострокового держкредиту, тому що в нього немає проблем з поточною ліквідністю.
Погоджений варіант законопроекту, що повинен бути представлений на обговорення в Конгрес, передбачає надання $15 млрд, що повинно дозволити автокомпаніям протриматися до березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас