НБУ має намір активізувати здійснення операцій з державними цінними паперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір активізувати здійснення операцій з державними цінними паперами

Валюта
355
Національний банк має намір активізувати здійснення операцій з державними цінними паперами на відкритому ринку.
Про це сказано в листі НБУ №14-011/4587-17355 від 9 грудня.
НБУ, зокрема, звертає увагу банків, що постановою №415 від 5 грудня врегульовано деякі питання політики на грошово-кредитному ринку.
Серед таких питань, поряд з активізацією операцій з державними цінними паперами, також активізація випуску привабливих за вартістю і строками депозитних сертифікатів НБУ.
У сфері процентної політики, як підкреслюється в листі, пріоритетним завданням НБУ вважає створення стимулів для повернення вкладів населення до банківської системи, що сприяло б зменшенню девальваційного тиску вивільнених гривневих ресурсів на курс національної валюти.
У зв'язку з цим НБУ вважає за доцільне оперативно реагувати на зміну ситуації на грошово-кредитному ринку відповідними процентними ставками за своїми активно-пасивними операціями.
У листі також сказано, що обсяг підтримки банків через механізми рефінансування необхідно регулювати відповідно до видів забезпечення, наданого тому або іншому банку, і строку користування кредитом рефінансування.
НБУ, крім того, зазначає, що підтримку ліквідності банків доцільно здійснювати переважно на строк до 14 днів залежно від ситуації, яка складається на грошово-кредитному ринку.
Національний банк підкреслює, що він має право, але не зобов'язаний надавати кредити рефінансування банкам.
Як повідомляло агентство, станом на 1 грудня 2008 у портфелі НБУ перебувало облігацій внутрішньої державної позики на суму 6 010,7 млн. гривень, що вдвічі більше, ніж станом на 3 листопада 2008.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас