У 2009 році у росіян може з'явитися новий вихідний день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2009 році у росіян може з'явитися новий вихідний день

617
Депутати Держдуми Росії обговорять графік святкових днів на майбутній рік. Як стало відомо, парламентарії можуть збільшити кількість свят ще на один день, відзначивши вихідним днем, наприклад, День космонавтики або, як запропонували депутати-"єдинороси", річницю перемоги над Японією. У цей час у Росії прийняті закони про 12 неробочих днів.
Шість із них випадають на січень - росіяни відпочивають на Новий рік і Різдво, 8 березня відзначається Міжнародний жіночий день, 23 лютого - День захисника Батьківщини. Ще два дні припадають на травень, коли відзначається Свято Весни і Праці та День Перемоги. 12 червня росіяни святкують День Росії, 4 листопада День народної єдності.
У цей час на розгляді Держдуми перебувають 11 законопроектів щодо введення, перенесення і скасуванню свят. Довгі новорічні свята поки вирішили не чіпати. На думку голови Комітету Держдуми з працевлаштування та соціальної політики Андрія Ісаєва, в умовах світової фінансової кризи, наслідки якої відображаються в Росії, ці святкові дні скасовувати не потрібно.
Однак не всі депутати згодні з такою постановкою питання, відзначають "Новые известия". Так, спікер Ради Федерації Сергій Миронов запропонував скоротити на один день новорічні вихідні і збільшити травневі свята.
Підтримують Миронова і депутати з Ярославської думи - вони пропонують відзначати Новий рік усього лише з 31 грудня по 2 січня, а вихідними зробити 2 і 10 травня. День народної єдності ярославські законодавці запропонували відзначати не 4, а 7 листопада. Нижегородські депутати виступили з ідеєю перенести вихідні з 3, 4 і 5 січня на 6, 7 та 8 травня.
Деякі депутати виступають і з більш оригінальними ініціативами. Відразу в трьох законопроектах парламентарії пропонують зробити святковим днем 12 квітня - День космонавтики. Інші депутати запропонували перенести День Росії з 12 червня на 21 вересня. Цю дату вони вважають "найбільш історично обґрунтованою", оскільки, за їхніми даними, у цей день в 862 році почалося князювання династії Рюриковичів.
Є й пропозиція перенести свято з 12 на 6 червня - день народження Олександра Сергійовича Пушкіна, що може стати днем єдності всіх росіян. Два члени партії "Єдина Росія" запропонували, у свою чергу, громадянам відзначати 2 вересня "День перемоги над мілітаристською Японією".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас