Братам Клюєвим додали термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Братам Клюєвим додали термін

Фондовий ринок
2971
За відомостями джерел "ЭИ", контроль над виконанням зобов'язань щодо капіталізації ПІБ депутатами Андрієм і Сергієм Клюєвими на себе взяв Міжнародний валютний фонд.
Як повідомило джерело, близьке до Нацбанку, за підсумками вчорашнього дня підписка на додаткову емісію акцій Промінвестбанку на 900 млн. грн. завершена не була. Затримується і поповнення пасивів банку на 3,5 млрд. грн., що побажав побачити Нацбанк. "Учора відбулося засідання правління НБУ, присвячене питанню Промінвестбанку, на якому було ухвалено рішення продовжити термін закінчення підписки на додемісію акцій банку ще на тиждень", - повідомив співрозмовник.
Проблема із затягуванням строків докапіталізації ПІБ пов'язана з іншою датою - завершення аудиторської діагностики найбільших 17 банків, за підсумками якої їх необхідно буде капіталізувати. Швидше за все, після 15 грудня, коли завершиться діагностика, збільшиться і сума докапіталізації, необхідна Промінвестбанку.
За словами фінансиста, ситуація в банку зараз перебуває під пильною увагою експертів Міжнародного валютного фонду, що працюють в Україні. "Місія МВФ пов'язує стабілізацію ситуації в Промінвестбанку з виконанням умов меморандуму, підписаного між НБУ, МВФ, урядом і президентом. Від вирішення проблеми ПІБ можуть залежати чергові транші кредиту МВФ", - говорить співрозмовник.
Нагадаємо, умови меморандуму передбачають, що проблемні банки в найкоротший термін повинні бути продані платоспроможним інвесторам або об'єднані з іншими, фінансово стабільними банками. В іншому випадку банк повинен бути ліквідований у стислий термін. "За відсутності уливання капіталу з боку акціонерів банку як заходу з відновлення платоспроможності ПІБ може бути здійснено його приєднання до одного з держбанків", - стверджує співрозмовник.
Втім, прес-служба ПІБ вчора опублікувала повідомлення про поліпшення фінансового становища в банку. "Заявляємо, що діяльність Промінвестбанку стабілізується", - говориться в повідомленні. За даними банку, за час роботи тимчасової адміністрації обсяг платежів досяг 15,6 млрд. грн., з яких близько 70% - платежі за межі банку. "Щодня банк здійснює до 120 тис. платежів, у тому числі бюджетні, платежі в Пенсійний фонд, соціальні виплати, житлово-комунальні та ін. Надходять кошти на рахунки фізичних та юридичних осіб. За час роботи тимчасової адміністрації населення розмістило на депозитах у банку близько 600 млн. грн., надходження готівки виросло більш ніж у два рази, кількість банкоматів, що працюють, збільшилася в шість разів", - відзначає прес-служба.
Тим часом джерела в банку стверджують, що дотепер зберігає чинність постанова НБУ №308 від 7 жовтня 2008 р., що встановлює мораторій на повернення коштів клієнтів банку.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас