Financial Times: "Газпром" спробує переконати Єврокомісію, що у можливому припиненні поставок газу буде винна й Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Financial Times: "Газпром" спробує переконати Єврокомісію, що у можливому припиненні поставок газу буде винна й Україна

Енергетика
957
Представники ВАТ "Газпром" у вівторок мають намір зустрітися в Брюсселі із представниками Європейської комісії в метою пояснити, чому російська сторона так налаштована змусити Україну оплатити борги за газ, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на Financial Times.
У статті британського видання відзначається, що протиріччя між українською і російською стороною в питанні газових поставок загострилися після заяви "Газпрому" про те, що обидві сторони усе ще не наблизилися до підписання угоди. При цьому "Газпром" застерігає Україну "не красти" газ.
Заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв в інтерв'ю Financial Times підкреслив, що переговори з Україною про погашення боргів і майбутніх цін на газ усе ще далекі від досягнення угоди. Він також висловив надію, що це питання буде вирішено до кінця 2008 року.
У статті також нагадали, що непорозуміння між Києвом і Москвою про те, скільки Україна повинна платити за газ, тривають ще 1990-х років. І це вже неодноразово приводило до призупинення поставок газу і різкого збільшення цін у деяких країнах Європейського Союзу.
У російській компанії вважають, що Брюссель може вплинути для вирішення цієї проблеми або його можна буде переконати в тому, що у випадку припинення газових поставок провина буде не тільки на "Газпромі".
Однак керівництво НАК "Нафтогаз України, констатує Financial Times, не змогло в понеділок сказати, як саме буде врегульований борг перед "Газпромом", або коли буде підписана угода про ціну на газ на наступний рік.
Британське видання завершило статтю цитатою вчорашньої заяви "Нафтогаз України" про те, що глобальна фінансова криза і падіння курсу гривні ускладнили його зусилля з погашення боргів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас