Рубан: Влада не подивилася на кризу розплющеними очима — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубан: Влада не подивилася на кризу розплющеними очима

Казна та Політика
576
Проблеми нашої економіки сформовані в Україні, українською політикою. Таку думку висловив директор Інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан.
За його словами, зараз в ситуації економічної кризи, в ситуації реальної обмеженості ресурсів влади потрібно зупинитися на декількох пріоритетних адресних позиціях.
"Донині ще наш уряд, Верховна Рада, в тому стані, в якому вона зараз знаходиться, не подивилися на кризу розплющеними очима і не сказали суспільству, що у нас відбувається і які заходи нам потрібно буде приймати, щоб вийти із ситуації, в якій опинилася наша національна економіка", - зазначив експерт.
За його словами, зараз можна говорити, що причиною кризи стали події в США, але, підкреслив Ю.Рубан, "не в Сполучених Штатах 14-мільярдний дефіцит нашого поточного торгового балансу. США він не стосується".
"Не в США він сформувався. Не у США і не в Європі інфляція у розмірі 23%. А ще кілька місяців тому уряд нам оптимістично обіцяв 12% до кінця року. Не у світовій кризі проблема того, що наша економіка і ті структурні реформи, про які багато йшлося, в нашій країні на якоїсь десятої частки відсотка. Структурні реформи ще не починалися в Україні. Наша економіка незрозуміло де", - сказав він.
Юрій Рубан висловив стурбованість тим, що "захоплені цими різними драмами персоналії забули про новий бюджетний кодекс, про податковий кодекс".
"Я давно не чув цих благородних слів у ВР", - сказав експерт.
Він назвав українську політику непрофесійною і безвідповідальною.
"Проблеми нашої економіки сформовані в Україні, українською політикою. В результаті зараз наш уряд не може запропонувати адекватне ефективне державне регулювання", - резюмував Юрій Рубан.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас