Азаров: Партія регіонів у разі приходу до влади збереже валютний резерв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Партія регіонів у разі приходу до влади збереже валютний резерв

Валюта
913
Народний депутат України Микола Азаров (Партія регіонів) виступає проти другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду на умовах, закріплених у Меморандумі про економічну і фінансову політику.
Про це він заявив журналістам.
За його словами, МВФ веде переговори з Партією регіонів, як з потенційними представниками влади. "Ми їх (представників МВФ) попереджаємо, що якщо ми прийдемо до влади, то ми змінимо ці умови (умови кредиту від МВФ, закріплені в Меморандумі). Нам надано тільки перший транш, 4,5 млрд. дол., який ми бездарно вже розтратили. Ви хочете, щоб ми взяли на себе відповідальність за це, якщо прийдемо до влади - ніколи не братимемо такої відповідальності", - сказав він.
Він стверджує, що "наступний транш нам дадуть тільки тоді і тільки за тих умов, якщо виконані маяки, цифрові параметри, закладені в Меморандумі. А це означає - відпустити курс, заморозити всі соціальні витрати, обмежити кредитування економіки тощо. Ми їм кажемо, що на таких умовах ми не братимемо другий транш".
Азаров також зазначив, що Партія регіонів у разі приходу до влади збереже валютний резерв, і на базі валютного резерву і валютних надходжень з експорту забезпечить стабільність гривні.
"Меморандум уряду, Національного банку і Міжнародного валютного фонду ніколи не може бути національним антикризовим проектом", - зазначає депутат.
Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд 6 листопада прийняв рішення про надання Україні дворічного кредиту stand-by на суму близько 16,4 млрд. дол.
Процентна ставка за кредитом становить 3,75%, термін погашення кредиту - 5 років.
У листопаді МВФ виділив Україні перший транш кредиту на суму 4,5 млрд. доларів.
Кошти призначені для стабілізації ситуації у фінансовій системі України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас