Злиття British Airways та Iberіa знову під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Злиття British Airways та Iberіa знову під загрозою

Фондовий ринок
126
Відносини British Airways з Iberia Lineas Aereas de Espana погіршилися, коли стало відомо, що іспанська авіакомпанії спілкувалася з хедж-фондами проти свого потенційного партнера зі злиття.
Про це повідомила лондонська газета Times.
Iberia повідомила, що BA має дефіцит пенсійного фонду на 1,74 млрд. фунтів стерлінгів ($2,5 млрд.) і посилену увагу з боку антитрастових органів, повідомляє газета з посиланням на неназвані джерела, знайомі з переговорами.
Повідомляється, що в Мадрид запрошені фонди GLG Partners і TT International. На цьому тижні BA раптом оголосила, що веде переговори також з Qantas, австралійським авіаперевізником. Фернандо Конте (Fernando Conte, голова Iberia, однозначно сказав голові BA Уіллі Уелшу (Willie Walsh): "Або вони, або ми".
Конте сказав, що довідався про переговори з Qantas тільки за годину до оголошення про це. Джерело, близьке до переговорів, сказало: "Звичайно Iberia не рада цьому. Ніхто б не хотів, щоб інформація про компанію з'явилася ще в когось".
Джерела, знайомі з обговоренням хедж-фондів, сказали, що Iberia розкрила дефіцит пенсійного фонду на 1,74 млрд. фунтів стерлінгів і розповіла Open Skies про слабості свого партнера зі злиття. Спілкування Iberia з хедж-фондами були сприйняті як спроба знизити ціну акцій BA.
GLG заявила, що дотримується політики відмови від коментарів із приводу зустрічей компанії, які вона проводить під час поточних бізнес-процесів. Iberia і TT відмовилися коментувати, але джерело, близьке до BA, заявило, що іспанський перевізник намагається спілкуватися проти свого потенційного партнера.
BA та Iberia у серпні оголосили, що ведуть переговори про злиття, але занепокоєння Iberia про розмір дефіциту пенсійного фонду компанії BA сповільнило цей процес, а найбільший акціонер Iberia банк Caja Madrid заявив, що іспанська компанія повинна одержати більш високу частку в об'єднаній компанії.
На основі поточних оцінок акціонери BA одержать тільки 55% об'єднаної компанії, а не 70%, про які йшла мова раніше цього року. Акціонери BA, як вважається, прагнуть одержати щонайменше 60%, однак акціонери Iberia, як повідомлялося, налаштовані на угоду 50 на 50. Iberia належить 9,9% BA, BA володіє 13,2% акцій іспанського перевізника, повідомляє газета Times.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас