Торгова фірма Mitsubishi об'єднується з оператором супермаркетів Aeon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгова фірма Mitsubishi об'єднується з оператором супермаркетів Aeon

Фондовий ринок
315
Mitsubishi Corp, найбільша в Японії торговельна фірма, придбає пакет розміром близько 5% в Aeon Co, утворюючи альянс із найбільшим у країні оператором супермаркетів. Таку інформацію з посиланням на два джерела, знайомі із ситуацією, наводить агентство Bloomberg.
Очікується, що сума угоди перевищить 30 млрд. ієн ($323 млн.), говорять джерела, які не можуть бути названі, тому що угода ще офіційно не оголошена. Обидві компанії будуть співробітничати в закупівлі продуктів, їх поширенні і відкритті магазинів, говорять вони.
Aeon показала шестиразове падіння операційного прибутку за квартал у жовтні, тому що високі ціни і зарплати, що не ростуть, послабили споживчий попит. Президент Motoya Okada закриває неприбуткові ринки збуту і наближається до китайського споживача.
Дві компанії планують оголосити про угоди найближчим часом, говорять співрозмовники агентства, підтверджуючи статтю в газеті Nikkei, опубліковану раніше 6 грудня. Still, Mitsubishi та Aeon спростовують це повідомлення в різних заявах, зроблених 6 грудня на Токійській фондовій біржі.
Компанії мають намір співробітничати в закупівлях продуктів, у тому числі товарів швейного виробництва в країнах з низькими витратами виробництва одягу, такими як Китай, а також у покупці товарів у фермерів на тлі зростаючого занепокоєння про продовольчу безпеку, говориться в повідомленні Nikkei.
Заяви на біржі говорять, що компанії підтримують "дружні відносини в різних сферах, але на даний момент немає такого факту, про який повідомили ЗМІ".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас