Автоконцерни США отримають у допомогу 15 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоконцерни США отримають у допомогу 15 млрд. дол.

Казна та Політика
360
Демократична більшість у конгресі США і Білий дім, за неофіційними даними, погодили план допомоги автоконцернам General Motors, Ford і Chrysler, повідомляє Associated Press.
За повідомленнями з Капітолійського пагорба, вартість пакета федеральної допомоги складе порядку $15 млрд. - значно менше від суми $34 млрд., що просить "велика детройтська трійка".
Прорив у напружених переговорах про майбутнє американської автоіндустрії відбувся завдяки тому, що спікер палати представників Ненсі Пелосі, за деякими даними, все-таки погодилася на вимогу президента США Джорджа Буша вдатися до фонду з $25 млрд., зарезервованих міністерством енергетики на стимулювання виробництва екологічних автомобілів.
Передбачається, що коштів, які будуть перенаправлені на допомогу автоконцернам, повинно вистачити до березня 2009р. Таким чином, у нової адміністрації Білого дому буде час, щоб за необхідності розробити додаткові заходи з підтримки автобудівельного сектора. Для контролю за цільовою витратою коштів буде створена спеціальна експертна група.
Голосування щодо законопроекту про виділення федеральних коштів автоконцернам, як очікується, відбудеться на наступному тижні. Про це повідомила Пелосі у своїй офіційній заяві. Однак деталі законопроекту ще потрібно виробити.
Раніше General Motors, Ford і Chrysler, що опинилися на межі банкрутства, попросили в конгресу США сумарні $34 млрд. для вирішення проблем з ліквідністю. Компанії представили законодавцям плани з реструктуризації, у яких обґрунтували доцільність виділення федеральних кредитів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас