Кредитним боржникам закриють кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитним боржникам закриють кордон

Кредит&Депозит
1806
Асоціація українських банків і Міністерство юстиції розглянули низку змін до нормативно-правових актів, які стосуються спрощення механізмів стягнення простроченої заборгованості з несумлінних позичальників.
Про це повідомляє прес-служба АУБ.
Відповідно до повідомлення, у Міністерстві юстиції пройшла розширена зустріч міністра юстиції України Миколи Оніщука, представників міністерства, секретаріату президента, банкірів і керівника юридичної експертної ради АУБ Анатолія Жукова.
Під час зустрічі обговорювалися проблеми вдосконалювання механізмів досудової реалізації предмета іпотеки і застави транспортного засобу та встановлення механізму заборони виїзду за кордон особи, що не виконала свої зобов'язання по кредитах, і відносно якої судами ухвалені рішення щодо стягнення заборгованості.
За підсумками зустрічі було ухвалено рішення, відповідно до якого Мін'юст повинен підготувати зміни до нормативно-правових актів з урахуванням інтересів усіх учасників правовідносин.
Нагадаємо, наприкінці листопада АУБ виступила за заборону виїзду за кордон для фізосіб, що ухиляються від сплати кредитів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас