Мільйон за Снігурку на Майдані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйон за Снігурку на Майдані

Казна та Політика
688
Проведенням концертів та інших святкових новорічних заходів на головній площі Києва - Майдані Незалежності - займеться компанія "Арт&Центр "Калаф". Саме вона виграла тендер, оголошений Київською міськдержадміністрацією. Організація свята обійдеться столичному бюджету в 1,1 мільйона гривень.
Однак, що саме надасть на розсуд глядача за такі гроші компанія, залишається загадкою. Як пояснили в Київміськдержадміністрації, програма проведення свята перебуває на стадії розробки і буде остаточно затверджена наступного тижня. Відомо тільки, що режисером дійства буде режисер-постановник Національної опери Анатолій Солов’яненко-молодший.
Забути про кризу
"З огляду на той факт, що новорічна ялинка буде коштувати 500 тисяч гривень, то 1 мільйон гривень є досить великою сумою", - розповідає Олена Лук’яніна, організатор свят у компанії "Шалене свято". За її словами, за мільйон гривень можна організувати такий захід, що народ забуде про всі фінансові проблеми.
В агентствах вартість роботи Діда Мороза і Снігурки у новорічну ніч становить у середньому 100-200 доларів за півгодини. Поки невідомо, які зірки будуть розважати киян. Але КМДА може зекономити, адже гонорари багатьох артистів за останній місяць значно скоротилися. "Зараз мало який артист запитує за вечір гонорар більше 20 тисяч доларів. Нам регулярно надходять заявки різних виконавців, які пропонують свої послуги з проведення концертів у новорічну ніч", - розповідає Лук’яніна.
Компанія-невидимка
"Наскільки мені відомо, спочатку на проведення свята планувалося витратити кілька мільйонів гривень. Але в умовах, коли міський бюджет не виконується, а в країні фінансова криза, це неприпустимо", - заявив депутат Київради Дмитро Андрієвський.
Про компанію "Арт&Центр "Калаф" відомо небагато. Учасники ринку знають тільки, що вона працює з 2005 року. Однак назвати проекти, якими займалася компанія "Калаф", вони не змогли. Не вдалося знайти цю компанію у відкритих джерелах інформації. "Чому в конкурсі перемогла саме ця фірма, я не знаю. На ринку зараз велика конкуренція, тому організація такого свята, та ще й за такі гроші - ласий шматочок для багатьох компаній", - говорить Галина Павлик, директор компанії "Веселковий світ".
У КМДА ж сказали, що координати компанії є закритою інформацією. "Тендерні процедури проводяться непрозоро. Стає зрозумілим, хто стоїть за компаніями, які в них перемагають", - говорить Андрієвський.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас