Аритмія німецького автопрому загрожує перерости в інфаркт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аритмія німецького автопрому загрожує перерости в інфаркт

Казна та Політика
893
Намір концерну General Motors позбутися від шведської моделі Saab не обіцяє Opel нічого доброго. Адже в наступному році в Рюссельсгеймі повинно початися виробництво нової моделі автомобіля Saab. На даний момент зовсім неясно, чи дійде взагалі справа до цього.
Якщо мільярдні уливання банкам пояснюються їх "системною релевантністю" для фінансового ринку, то точно так само можна було б виправдати і допомогу автомобілебудуванню. Галузь, що забезпечує в Німеччині кожне сьоме робоче місце, без перебільшення можна назвати серцем німецької економіки. Саме тому у федеральної і земельної влади просто немає іншого вибору: вони повинні подбати про те, щоб аритмія не закінчилася інфарктом.
Якщо вірити голосним скаргам автомобілебудівних концернів, фінансова криза винна в тому, що люди перестали купувати машини. І тому, мовляв, нічого не поробиш, - доведеться вдатися до масових звільнень. Але тут концерни лукавлять, оскільки із середньорічних розрахунків видно, що в 2008 році обсяг продажів автомобілів скоротився лише на 1,5 відсотка, у порівнянні з 2007 роком.
Так що виникають підозри, що дехто під розмови про кризу збирається позбутися від "зайвого" персоналу. Але якщо автомобілебудівні концерни дійсно здійснять масові звільнення, то тоді їхні пророцтва про кризу збуту здійсняться. Тому що безробітні машин вже точно купувати не будуть.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас