General Motors і Chrysler можуть злитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors і Chrysler можуть злитися

Фондовий ринок
525
Провідні американські автовиробники General Motors Corp. і Chrysler LLC не відкидають можливість злиття, якщо такою буде умова конгресу США щодо надання їм екстреного урядового кредиту, що, за твердженням представників компаній, дозволив би їм вижити в 2009 р.
Виконавчий директор General Motors Рік Вагонер, що попросив для своєї компанії в американського конгресу 18 млрд дол., відзначив, що злиття з Chrysler надало б можливість "значної економії у витратах". Він додав, що General Motors готово розглянути подібний варіант у тому випадку, якщо це буде умовою для одержання коштів з федерального бюджету.
Як у свою чергу відзначив голова правління Chrysler Боб Нарделлі, проведений його компанією аналіз показав, що можливе злиття General Motors та Chrysler також дозволить знизити витрати цих автовиробників.
На засіданні банківського комітету сенату США, де обговорювалося питання про надання "великій детройтській трійці" - General Motors, Ford і Chrysler - бюджетних коштів, сенатор від штату Юта Роберт Беннетт гаряче підтримав ідею злиття Chrysler та General Motors, передає Reuters. "Це об'єднання дійсно доцільно. Папери можуть бути підписані дуже швидко", - відзначив сенатор-республіканець.
Нагадаємо, конгрес США так і не прийняв у четвер рішення щодо виділення коштів "великій детройтській трійці" автовиробників. Раніше General Motors, Ford і Chrysler представили в конгрес США плани з реструктуризації компаній, що передбачають виділення американським урядом у цілому до 34 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас