В уряді планують направити додатково 0,4 млрд грн вкладникам Ощадбанку СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді планують направити додатково 0,4 млрд грн вкладникам Ощадбанку СРСР

Валюта
1816
Додатково направити 400 млн грн для виплати громадянам компенсації втрат від знецінювання заощаджень, вкладених до 1992 року в Ощадбанк СРСР, планують в уряді України.
Як повідомила його прес-служба в четвер, відповідний проект постанови був схвалений на засіданні урядового комітента з питань економічної політики під керівництвом першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.
Блок Юлії Тимошенко (БЮТ), лідер якого Ю.Тимошенко очолює уряд, під час останніх парламентських виборів заявила про намір у дворічний термін розрахуватися за вклади в Ощадбанку к.СРСР. За оцінками Рахункової палати України, розмір цих вкладів до початку 2007 року становив 127,9 млрд грн.
У держбюджеті-2008 передбачено 6 млрд грн для виплати вкладникам Ощадбанку к.СРСР і власникам цінних паперів к.СРСР готівкою. При цьому сума виплати "в одні руки" обмежена 1000 грн поза залежністю від кількості ощадкнижок і загальної суми на них. Крім того, частина з 6 млрд грн припадає на спадкоємців померлих вкладників і держдопомогу на поховання.
На 3 грудня поточного року на поточні і вкладні рахунки 6,377 млн громадян були зараховані компенсації в розмірі 5,845 млрд грн, і передбачена в держбюджеті сума компенсації, таким чином, вичерпана. При цьому в Ощадбанк, що проводить виплати, звернулося вже понад 10 млн громадян і з літа через нестачу коштів виплати практично припинені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас