Клименко: Кабмін намагається приватизувати "Укртелеком" без згоди ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клименко: Кабмін намагається приватизувати "Укртелеком" без згоди ВР

Казна та Політика
399
Українська народна партія пропонує ввести тимчасовий мораторій на приватизацію стратегічних державних підприємств, які є монополістами на вітчизняному ринку. Про це заявив народний депутат від блоку НУ-НС, член УНП Олександр Клименко.
Коментуючи рішення Кабміну віддати "Укртелеком" у сферу управління Мінтрансу, політик відзначив: "Передача "Укртелекому" в управління Міністерства транспорту і зв'язку - це спроба його приватизувати без згоди Верховної Ради".
"До повноважень ВР, згідно з Конституцією України, відноситься затвердження переліку об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації, тому народні депутати мають законне право накласти мораторій на приватизацію стратегічних підприємств, у першу чергу - ВАТ "Укртелеком", - підкреслив він.
О.Клименко відзначив, що уряд вніс "Укртелеком" до переліку підприємств для приватизації на 2009 рік, проте, це суперечить думці більшої частини депутатського складу, які не підтримують приватизацію цього стратегічного підприємства виключно задля приватизації.
"Адже сьогодні "Укртелеком" поступово навмисне заганяють у борги, щоб якнайшвидше його продати", - вважає він.
Народний депутат відзначив, що плани уряду з приватизації справжнього збиткового підприємства нагадують практику "прихватизації" 90-х років.
"Укртелеком" володіє просто безцінними ресурсами, є монополістом на ринку фіксованого зв'язку і має всі шанси стати лідером на ринку всіх телекомунікацій, зокрема і мобільного зв'язку. Тому перш за все потрібно забезпечити ефективний менеджмент на цьому підприємстві, який би повною мірою відобразив його монопольне становище на рівні прибутків "Укртелекому", - підсумував Олександр Клименко.
Нагадаємо, Кабмін передав ВАТ "Укртелеком" у сферу управління Міністерства транспорту і зв'язку України. Таке рішення уряд ухвалив на вчорашньому засіданні.
"Я зараз "за" приватизацію "Укртелекому", - сказав глава Міністерства транспорту і зв'язку Йосип Вінський.
Він відзначив, що "Укртелеком" потрібно приватизувати, враховуючи дві додаткові умови: "При приватизації в умовах фінансової кризи потрібно враховувати два додаткові моменти: перший - вартість повинна бути визначена в доларах, другий - мінімально встановлена ціна повинна бути не нижча за півтора мільярда доларів".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас