Експерт: Українське керівництво буде, перш за все, вживати заходи для стабілізації валютного курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Українське керівництво буде, перш за все, вживати заходи для стабілізації валютного курсу

Валюта
2911
У нинішніх фінансово-економічних умовах українське керівництво буде вживати, насамперед, кроки, направлені на стабілізацію валютно-курсової ситуації в країні, а також на зниження розриву між експортом та імпортом у зовнішньоторговельній діяльності компаній. Таку думку висловив генеральний директор КУА "ІНЕКО-ІНВЕСТ" Олег Морква.
На його думку, даний напрямок стане найбільш пріоритетним на найближчі місяці, що може привести до значних адміністративних перекосів у державному регулюванні і підвищить ступінь невизначеності при прийнятті інвестиційних рішень.
Як вважає О.Морква, незважаючи на істотне погіршення економічної ситуації в Україні і значні інвестиційні та валютні ризики, вітчизняний фондовий ринок, імовірно, і в грудні цілком може продовжити демонструвати унікальність, закривши підсумковий місяць року в позитивній зоні. Особливо даний сценарій буде можливий, якщо в грудні на міжнародних біржах акції почнуть дорожчати, а світові фондові індекси під кінець року покажуть більш стабільне зростання, додав він.
За словами О.Моркви, близькість закінчення року і необхідність підбиття підсумків перед клієнтами буде стимулювати фондові компанії постаратися закрити драматичний для України 2008 рік на відносно мажорній ноті, чому деякою мірою буде сприяти як слабка ліквідність, так і недостатня біржова ємність вітчизняного ринку. Виходячи з даних допущень, у грудні українські цінні папери мають майже рівнозначні шанси як подешевшати на 5-20%, так і підвищити свою ринкову капіталізацію ще на 3-17%, спробувавши показати при цьому й один із найкращих результатів року, що минає, прогнозує він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас