Путін задоволений співробітництвом Росії і Євросоюзу в енергетичній сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін задоволений співробітництвом Росії і Євросоюзу в енергетичній сфері

Енергетика
136
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, лідер партії "Єдина Росія" задоволений співробітництвом Росії і Європейського Союзу в енергетичній сфері. Про це прем'єр сказав у прямому ефірі програми "Зустрічі з Володимиром Путіним", трансльованій теле- і радіоканалами.
Зокрема, В.Путін акцентував увагу на тому, що Москва не просто торгує із країнами Євросоюзу, "а відбувається реальна інтеграція". Як приклад він назвав енергетичну сферу, що є ключовою у відносинах між країнами. "Ми сьогодні допустили велику кількість європейських компаній у наш енергетичний сектор. Вони придбали найбільші пакети в наших електроенергетичних компаніях, влили мільярди доларів та євро. Ми вітаємо такі інвестиції. Ми також допустили їх до видобутку вуглеців - і нафти, і газу", - сказав він.
Європа, за словами В.Путіна, у свою чергу пішла на те, щоб разом з Росією будувати нові маршрути доставки енергоресурсів у Європу, зокрема, будівництво "Північного потоку" і наміри щодо "Південного потоку". "Вони пішли на те, що пустили нас в енергетичний транспорт у Європі, причому магістральний. І це дуже гарний приклад інтеграції в найважливішій економічній сфері - у сфері енергетики. Це означає, що така спільна робота буде підвищувати прозорість, надійність і стабільність і російської, і європейської економік", - сказав В.Путін.
Відповідаючи на запитання, чи є сенс більш тісно інтегруватися з Європою на тлі того, що під час кризи ЄС "тримає удар краще, ніж Росія", В.Путін відзначив, що Росія проводить багатовекторну політику і працює і з країнами, що розвиваються, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, і з Латинською Америкою, і зі США. При цьому, за його словами, Європа сьогодні є найбільшим торговельним партнером Росії - близько 53% усього товарообігу припадає саме на ЄС.
Коментуючи відносини Росії з Євросоюзом у політичній сфері, В.Путін відзначив, що в них багато "наносного, привнесеного з минулого, багато фобій, особливо в нових європейців". "Але сподіваюся, що згодом прийде розуміння, що треба дивитися в майбутнє", - заявив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас