Вклади у золото стають прибутковішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вклади у золото стають прибутковішими

Банківські метали
1368
За останній місяць реальна ставка по вкладах у золоті виросла на 0,5%. Такого значного зростання не було з початку 2008 року. Крім того, і сама вартість золота виросла на 20% за той же термін. Однак експерти вважають, що в другій половині 2009 року тенденція може змінитися.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", середня реальна ставка по вкладах у золоті терміном на один рік на початку грудня склала 3,16% річних. При цьому на початку листопада вона становила 2,67%. Таким чином, за місяць ставка виросла на 0,49%. Слід зазначити, що до цього середня ставка по вкладах у золоті росла дуже незначно, а то й зовсім падала.
Крім збільшення ставок по таких вкладах, привабливість депозитів у золоті підсилюється ще й зростанням ціни дорогоцінного металу на 15%-20% за останній місяць в Україні. Однак експерти радять не довіряти привабливості вкладів. "На світових ринках курс золота вже вісім місяців як падає, українське же збільшення вартості, на мою думку, викликане зростанням курсу долара США до гривні і збільшенням внутрішнього попиту на жовтий метал, - вважає Олександр Сєдих, фінансовий директор компанії "Простобанк Консалтинг". - Але в другій половині 2009 року тенденція може змінитися, і гривня почне дорожчати, а це може викликати зниження вартості золота на українському ринку".
Тому експерти вважають, що інвестувати в золото треба не з метою максимізації доходу, а щоб захистити заощадження від інфляційних і валютних ризиків.
"Інвестувати можна в сумі від 20 000 гривень на термін не менше 3 років, при цьому загальна прибутковість із урахуванням комісійних банку буде порівнянна із прибутковістю гривневого депозиту за цей період", - додає Олександр Сєдих.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас