Індекси в Європі виросли в середу на 0,4-1,1%, підйом тривав 2-й день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли в середу на 0,4-1,1%, підйом тривав 2-й день поспіль

Фондовий ринок
79
Фондові індекси в Європі виросли в середу на 0,4-1,1%, причому підвищення тривало вже другий день поспіль.
Сприятливий настрой інвесторів був обумовлений очікуваннями, що центральні банки світу можуть розширити заходи, спрямовані на підтримку економічного зростання, повідомило агентство Bloomberg.
Цей позитив компенсував побоювання, що рецесія викличе скорочення корпоративних прибутків.
"Ми можемо очікувати зниження ставок центральними банками, - заявив глава відділу інвестиційних стратегій Aegon Asset Management Біл Диннинг. - Ринок, приблизно, піднімається з дна".
Котирування акцій Royal Philips Electronics та Ericsson виросли відповідно на 6,8% і 6%, Siemens - на 3,5%. Опубліковані дані показали найзначніше падіння в жовтні ділової активності в сфері послуг США та Європи, що підсилило надії на подальше зменшення ставок ЦБ.
Засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Банку Англії пройдуть у четвер.
Зменшення вартості грошей ЄЦБ очікують всі економісти, при цьому більшість прогнозує скорочення на 0,5 процентного пункту - до 2,75% річних. Банк Англії за підсумками засідання, за оцінкою більшості експертів, знизить базову ставку на 1 процентний пункт - до 2% річних.
У той же час вартість акцій Infineon звалилася на 40% після того, як чип-мейкер зафіксував сьомий квартальний збиток поспіль, а також оголосив про прогнози зниження виторгу у фінансовому році, що почався. У цьому фінроці, що протриває до 30 вересня 2009 року, продажі Infineon впадуть на 15% з 4,32 млрд євро в минулому році, прогнозують у компанії. Виторг від триваючих операцій у поточному кварталі, як очікується, знизиться на 30%.
Котирування Rio Tinto Group, третьої за величиною гірничодобувної компанії світу, знизилися на 9,6%. Аналітики ABN Amro Holding погіршили прогноз прибутку для компанії, а експерти Credit Suisse Group рекомендували продавати її акції.
Акції Electricite de France (EDF) впали в ціні на 5,4%. Компанія запропонувала $4,5 млрд за половину бізнесу Constellation Energy у сфері ядерної енергетики. Таким чином, EDF намагається перешкодити угоді з придбання Constellation компанією MidAmerican, що належить мільярдерові Уоррену Баффету. Пропозиція EDF оцінює компанію в $52 за акцію, що більш ніж у два рази вище ціни паперів на закриття ринку у вівторок, що склала $25,15.
Чотирнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів 3 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас