Азіатські акції дешевшають у четвер на зниженні капвитрат в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції дешевшають у четвер на зниженні капвитрат в Японії

Фондовий ринок
75
Азіатські фондові індекси падають у четвер на інформації про те, що японські підприємства скорочували інвестиції в минулому кварталі найшвидшими темпами за 6 років, повідомило агентство Bloomberg.
Торги відкрилися підвищенням на збереженому з середи оптимізмі, якому сприяло оголошення про державні уливання в найбільші китайські банки. Новини з Японії привели до зниження котирувань майже на всіх фондових майданчиках, Китай зберіг зростання.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, опустився на 1,1%. Японський Nikkei 225 знизився на 1%, південнокорейський Kospi втратив 2,1%.
"Учасники ринку зараз немов змагаються в перетяганні каната: оптимісти розраховують на те, що урядові заходи допоможуть пожвавити ринки, а песимісти кивають на макроекономічні показники, що погіршуються,", - заявила аналітик Bank Julius Baer & Co. Ніколь Цзе.
Ф'ючерси на індекс S&P 500 впали на 1,2% на побоюваннях банкрутства провідних автомобільних компаній General Motors й Chrysler LLC.
Гонконгський Hang Seng піднявся на 0,7%, зведений фондовий індекс материкового Китаю CSI 300 виріс на 4,1% - до максимуму за 2 місяці, і вперше з 8 жовтня перевищив 2000 пунктів.
Котирування паперів Industrial & Commercial Bank of China Ltd. виросли на 3,4%, China Merchants Bank Co. додав 5,2%. Китайський фонд національного добробуту, активи якого становлять $200 млрд, інвестував 1,2 млрд юанів ($175 млн) у три найбільших банки країни.
Новозеландський індекс NZX 50 додав 0,9%, після того як Резервний банк Нової Зеландії знизив базову процентну ставку на 1,5 процентного пункту - до 5%. Це рекордне скорочення вартості кредитів в історії країни.
Курс акцій провідного світового виробника автомобільних шин за обсягом продажів Bridgestone Corp. обрушився на 11% після заяви про можливе припинення виробництва шин для легкових і деяких видів вантажних автомобілів на заводі в штаті Теннесі, США. Продажі нових автомашин у США під впливом кризи в американській економіці впали в листопаді до найнижчого рівня за останні 26 років, опустившись на 37% у порівнянні з тим же місяцем минулого року.
Ціна паперів японської автомобільної компанії Honda Motor Co. впала на 7,3%. Президент Honda Такео Фукуї заявив, що його компанія вивчає можливості мінімізувати негативні наслідки спаду на американському ринку і банкрутства кожного з провідних автовиробників США. Одним із заходів може стати збільшення складських запасів запчастин.
Вартість кредитування в Японії, Австралії і Південній Кореї значно виросла, оскільки стурбованість компаній про стан балансу на кінець року взяла гору над позитивним ефектом від заходів центробанків.
Ринкова капіталізація одного з провідних японських банків Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. скоротилася на 7%.
Котирування акцій Rio Tinto Group, третьої за величиною гірничодобувної компанії світу, обвалилися на 11% через побоювання, що вона не зможе виплатити свої борги, що становлять $42,1 млрд, на тлі падіння цін на сировину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас