Bank of America прогнозує відмову інвесторів від європейських облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America прогнозує відмову інвесторів від європейських облігацій

Казна та Політика
836
Bank of America попередив, що інвестори, можливо, почнуть уникати облігацій, обтяжених боргами європейських держав, оскільки урядам наступного року доведеться йти на безпрецедентні запозичення, щоб покрити зростаючі дефіцити бюджетів і викупи проблемних банків, повідомляє Daily Telegraph.
"Це неприємна ситуація для країн з великими боргами, відзначеними як ненадійні кредити, - заявив Рікардо Барбієрі , що очолює кредитний відділ Bank of America у Європі. - Реальна вартість їхнього державного боргу росте. Це тривожить, особливо у випадку Італії. Найближчі кілька місяців будуть періодом стресу, що поставить під сумнів стабільність євро".
За оцінкою Bank of America, сумарний розмір фінансування, необхідного урядам Європи, включаючи Британію, виросте наступного року до 960 млрд. євро в порівнянні з 755 млрд. євро цього року.
Державний борг Італії за минулий рік виріс із 104% ВВП до 107%. Аналогічний приріст відбувається у Франції, Німеччині та Іспанії, але з більш низької позначки. Цим країнам боргова пастка не загрожує.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас