Мінімальна зарплата у Москві до кінця 2009 року складе 8,7 тисяч рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальна зарплата у Москві до кінця 2009 року складе 8,7 тисяч рублів

Казна та Політика
437
Розмір мінімальної заробітної плати в Москві в 2009 році буде підвищуватися тричі і під кінець року складе 8,7 тисяч рублів.
Про це повідомив голова комітету громадських зв'язків Москви Олександр Чистяков на засіданні столичного кабінету міністрів, де розглядався проект угоди між міським урядом, профспілками і роботодавцями про мінімальну зарплату, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Він повідомив, що з 1 січня 2009 року мінімальний розмір заробітної плати складе 8,3 тисяч рублів, з 1 травня - 8,5 тисяч рублів, а з 1 вересня - 8,7 тисяч рублів.
Зараз мінімальна зарплата дорівнює 7,5 тисяч рублів. "Розмір мінімальної зарплати містить у собі мінімальну суму виплат працівникові, що включає тарифну сітку або оплату праці за безтарифною системою, а також доплати, надбавки, премії", - уточнив Чистяков.
За даними чиновника, у бюджеті Москви на 2009 рік передбачені кошти на підвищення місячної тарифної ставки першого розряду для бюджетників. Так, з 1 січня, 1 травня і 1 вересня ця ставка складе 5 тисяч 420 рублів, 5 тисяч 855 рублів і 6 тисяч 325 рублів відповідно.
"Тобто планується підвищення зарплат бюджетників також тричі не менше ніж на 8%", - уточнив Чистяков.
Цього року зарплати московських бюджетників підвищувалися двічі - у травні і вересні. З 1 травня 2008 року мінімальна зарплата бюджетників - оклад першого розряду єдиної тарифної сітки - склав 4 тисяч 180 рублів, з вересня - 5 тисяч 20 рублів.
Також у наступному році столична влада має намір забезпечити виплату одноразової допомоги молодій сім'ї на народження першої дитини в п'ятикратному розмірі прожиткового мінімуму, другої - у семиразовому, третьої - і наступної - у десятикратному розмірі.
Крім того, у наступному році буде як колись забезпечуватися безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів і дітей з багатодітних і соціально незахищених сімей.
З 1 січня 2009 року непрацюючим пенсіонерам, інвалідам і дітям з малозабезпечених сімей будуть виплачувати міські компенсаційні виплати, що забезпечують їм дохід не нижче 1,5 розмірів прожиткового мінімуму пенсіонера. Продовжиться виплата дітям до трьох років коштів на відшкодування вартості продуктів харчування. Збережеться для всіх пільговиків безплатний проїзд. Для забезпечення городян житлом за соціальними програмами буде виділено 2,7 млн кв.м. площ.
За матеріалами:
gzt.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас