Без стимулювання банківського кредитування підприємств українського АПК вихід з кризи неможливий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без стимулювання банківського кредитування підприємств українського АПК вихід з кризи неможливий

Аграрний ринок
402
Українські аграрії поділяють думку міністра фінансів України Віктора Пинзеника про помилки, допущені у боротьбі зі світовою фінансовою кризою, вважає генеральний директор ТОВ "Укрзернопром Агро" Євген Ленг.
"Порятунок банків і пожвавлення фінансового сектора дійсно має велике значення, - відзначив Є.Ленг. - Однак аж до сьогоднішнього дня підприємства реальної економіки, у тому числі ті, що працюють в аграрному комплексі України, не відчули ніякого ефекту від державного сприяння фінансовим інститутам. Міністр фінансів України зовсім правий, коли стверджує, що не тільки економіка не зможе існувати без банків, але й банки не виживуть без економіки".
Є.Ленг також підкреслив, що головним, на що повинні бути направлені антикризові заходи уряду і Національного банку України, повинно стати стимулювання банківської системи до кредитування підприємств реальної економіки. Генеральний директор "Укрзернопром Агро" упевнений, що без вирішення даного питання, без розробки правильного інструментарію, що забезпечить надходження коштів в агрофірми, заводи, фабрики, системна криза буде тільки поглиблюватися, а в економіці України не з'являться ознаки видужання.
ТОВ "Укрзернопром Агро" на даний момент є однією із провідних рослинницьких компаній України і Європи. На даний момент орендує близько 100 тис. га землі, здійснює свою діяльність в 12 регіонах України, об'єднуючи 29 сільськогосподарських підприємств і диверсифікуючи погодні та кліматичні ризики.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас