Опитування: Українці побоюються нести гроші у банки, але слідкують за новинами про них — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Українці побоюються нести гроші у банки, але слідкують за новинами про них

Кредит&Депозит
1775
Більше половини населення України вважає, що зараз поганий час для заощадження грошей у банках, повідомила компанія GFK Ukraine з посиланням на результати жовтневого опитування.
"У жовтні 2008 року значно більше українців стали вважати, що в даний момент поганий або дуже поганий час, щоб покласти гроші в банк. У порівнянні з показником, зафіксованим у квітні цього року, частка таких респондентів виросла майже у два рази - до 70%", - говориться в повідомленні компанії, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".
Крім того, за даними GFK Ukraine, 53% опитаних, вважають, що зараз несприятливий або дуже несприятливий час для залучення банківських кредитів.
Разом з тим, у повідомленні відзначається, що в жовтні-2008 українці стали краще оцінювати Ощадбанк: на думку 15% опитаних цей державний банк є привабливим для співробітництва, тоді як у вересні так вважало 12%. "В умовах кризи держбанк, імовірно, став привабливішим для українців. Що стосується інших банків, то їхня привабливість має тенденцію до зниження, що може свідчити про зменшення довіри до банківської системи в цілому", - відзначається в повідомленні.
"Люди будуть намагатися зберегти свої заощадження, а не примножити. Оскільки тримати гроші в готівці невигідно, частина людей, які мають заощадження, повернуться в ті банки, які, на їхню думку, є надійнішими. Тому саме на даний момент банки повинні донести до населення інформацію про свою надійність", - резюмує GFK Ukraine.
GFK Ukraine - українська дослідницька компанія, що вивчає ринки в Україні, Молдові і Білорусії. Компанія входить у міжнародну дослідницьку мережу GFK Group - четверту за розмірами дослідницьку групу у світі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас