Ющенко: Секретаріат президента не втручається в монетарну політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Секретаріат президента не втручається в монетарну політику

Казна та Політика
844
Президент України Віктор Ющенко відкидає звинувачення на адресу Секретаріату Президента щодо втручання в монетарну політику держави. Про це глава держави заявив, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє прес-служба. "Секретаріат Президента ніколи не мав відношення до формування монетарної політики держави", - сказав В.Ющенко, додавши, що з його боку можуть лунати лише побажання і бачення розвитку ситуації.
Він також назвав "великою дурницею" інформацію в окремих засобах масової інформації про нібито плани, що обговорюються представниками Секретаріату Президента України з банкірами, щодо примусової конвертації валютних депозитів у національну валюту.
Глава держави вкотре зауважив, що сьогодні немає об'єктивних підстав для девальвації гривні. "Економічних підстав, - як торгових, так і платіжних, - немає для того, щоб обґрунтувати таке глибоке падіння гривні", - сказав Президент. В.Ющенко також ще раз закликав Національний банк, профільні міністерства вести активну роз'яснювальну роботу з громадянами, щоб подолати "психологічний фактор", який призводить до масової купівлі доларів і, як наслідок, девальвації гривні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас