Кокошин: Криза зблизить економіки Росії та України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кокошин: Криза зблизить економіки Росії та України

Казна та Політика
455
Криза, яка "накотилася" на Україну та Росію, примушує нові проблеми бачити в дещо іншому світлі, ніж це було два-три місяці тому. Про це заявив заступник керівника фракції "Єдина Росія" в Державній Думі Федеральних Зборів Російської Федерації, перший заступник голови комітету з науки та наукоємним технологіям Андрій Кокошин.
За його оцінкою, на рівні міжособових відносин Ющенка та Медведєва наші держави переживають сьогодні не найліпші часи.
"Але відношення між представниками вищої державної влади - це одне, а відносини між народами - дещо інше. Об'єктивна потреба і України, і Росії сьогодні така, що ми маємо працювати над поліпшенням наших міждержавних відносин. До цього нас змушує світова криза. Тому нам варто не тільки говорити, але й намічати конкретні заходи щодо подолання цієї кризи", - вважає А.Кокошин.
Водночас депутат Державної Думи РФ повідомив агентство, що російські парламентарії "добре поінформовані про те, що частина українських політиків останнім часом дивиться не в бік Росії, а зовсім в інший бік".
"Вони, як і раніше, сподіваються на дядька Сема, хоча він багато в чому збанкрутів, програв по цілому ряду економічних напрямів... На жаль, для частини українських парламентаріїв все світло у віконці, як і раніше, там, на Заході. Але я думаю, що сьогодні в Україні є достатня кількість тверезих голів, які дивляться не тільки у бік США. Такі голів з'явиться ще більше після того, коли пересічні громадяни побачать, що відбувається у світовій економіці реально та які плоди нам доведеться пожинати від того, що світ був дійсно однополярним у фінансово-економічному плані", - підкреслив співрозмовник ІМК.
"В умовах світової економічної кризи і Россі, і Україні треба взаємодіяти і з Європою, і зі Сполученими Штатами Америки. Але найліпше взаємодіяти разом - Україні та Росії. Разом напрацьовувати ідеї та реалізовувати їх.
Одна з таких ідей - створення зернового ОПЕК. Якщо ми створимо таку спільну організацію на рівні України, Росії та Казахстану, то з нами зовсім по-іншому говоритимуть на світовому ринку зерна. Якщо така структура буде створена, ми зможемо зовсім по-іншому диктувати умови на світовому ринку зерна", - резюмував російський політик.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас