Кількість вакансій в Україні у листопаді скоротилась на 9,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість вакансій в Україні у листопаді скоротилась на 9,5%

Казна та Політика
563
Ситуація на ринку праці в листопаді продовжила ускладнюватися: кількість вакансій у порівнянні з жовтнем упала на 9,5%, тоді як кількість резюме виросла майже на 12%, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пошуковику вакансій і резюме jooble.com.ua.
"Всі ці тенденції свідчать про продовження переходу від ринку кандидатів, до ринку роботодавців", - підкреслили представники інтернет-ресурсу.
За їхніми даними, найбільше постраждали фахівці, що працюють у сфері маркетингу: кількість нових вакансій зменшилася на 57%, при цьому середня зарплата скоротилася на 22%, тому що компанії, у першу чергу, скорочують маркетингові бюджети, і відповідно відділи, які їх витрачають.
Криза завдала сильного удару і по фахівцях сфери послуг: за місяць кількість вакансій зменшилася на 21%, пропозиції із зарплати - на 14%.
Продовжилося погіршення умов наймання, що почалося ще у вересні, для фахівців сфери нерухомості: кількість вакансій за місяць знизилася на 19%, а пропонована оплата - на 11%.
Представники інтернет-ресурсу також відзначили різке скорочення попиту на фармацевтів в останній тиждень місяця, пов'язуючи його з постановою уряду від 17 жовтня про обмеження надбавок на ліки, результатом чого стало масове закриття аптек і звільнення персоналу.
У регіональному розрізі найбільше попит на робочу силу скоротився в Донецькій області, що пов'язано із припиненням виробництва на великих металургійних підприємствах. Київ постраждав найменше: мінімальне скорочення пропозицій про роботу зі всіх регіонів - 4,2%.
На противагу тренду, сильно виросли в ціні андеррайтери в страхуванні - за останні три місяці середня зарплата виросла майже на 50%. Попит на фахівців із заборгованості всього за один місяць збільшився на 14%, хоча середня зарплата впала на 7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас