Полсон роздумує, чи просити у Конгресу другі 350 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полсон роздумує, чи просити у Конгресу другі 350 млрд дол.

Казна та Політика
308
Міністр фінансів США Генрі Полсон обговорює, чи звертатися йому в Конгрес за одержанням $350 млрд, другої половини пакета, передбаченого для підтримки американської економіки, повідомляє The Wall Street Journal.
Проблемою для Полсона є наявність різних конкуруючих пропозицій відносно напрямків використання цих коштів, а також можлива ворожа реакція на заявку з боку Конгресу, що може її відкинути.
Якщо Полсон вирішить попросити в Конгресу другу половину прийнятої в жовтні Troubled Asset Relief Program (TARP), то він, як очікується, зробить це наступного тижня, пише газета. Він може виявитися змушений піти на такий крок, якщо ситуація на ринку продовжить погіршуватися.
Полсон хотів би направити більше коштів на підтримку фінансових інститутів, у Конгресу свої ідеї - включаючи пропозиції про надання допомоги автовиробникам і домовласникам. Полсон проти цих ідей.
Невизначеності додає також майбутній перехід влади до нової адміністрації.
Раніше на цьому тижні Полсон заявив, що його відомство продовжує розглядати варіанти надання допомоги ринкам. "Ми активно залучені в розробку додаткових програм для зміцнення нашої фінансової системи і підтримки кредитування, - заявив Полсон, виступаючи в понеділок у Вашингтоні. - Ми продовжуємо шукати можливості для потенційного скорочення числа позбавлень прав власності на майно, і саме ці цілі здаються нам підходящими для використання наших фондів".
Основна частина коштів першого траншу TARP була витрачена на уливання в капітали банків, включаючи Citigroup, хоча спочатку передбачалося витратити її на викуп неліквідних активів у банків. У листопаді Г.Полсон завив, що решту коштів хоче залишити в резерві, але потім скорегував свою позицію і перекинув частину грошей на підтримку кредитування населення.
Голова створеної в Конгресі групи з контролю за здійсненням TARP Елізабет Уоррен вважає, що в уряду як і раніше немає чіткої стратегії боротьби з фінансовою кризою, незважаючи на те, що на ці спроби витрачені вже мільярди доларів. За її словами, уряд США переключається з однієї тактики на іншу, не намагаючись прояснити, яким чином дії, що уживаються ним, уписуються в загальний план.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас