На прощання Полсон закликав Китай відпустити юань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На прощання Полсон закликав Китай відпустити юань

Валюта
1017
Міністр фінансів США Генрі Полсон, що залишає свою посаду разом з адміністрацією Джорджа Буша, запропонував Китаю активніше підтримувати внутрішній попит і не забувати про лібералізацію валютної політики.
Колишній голова Goldman Sachs і головний американський переговорник з питань китайської валютної політики також сказав, що світова економіка залишається тендітною, і в цих умовах США не повинні допустити краху своєї автомобільної промисловості.
Виступаючи в Раді з міжнародних справ перед від'їздом у Китай на дводенні переговори, Полсон сказав, що життєво важливо, щоб Китай дозволив юаню рости далі і відкрив свої ринки. "Тривала реформа китайської валютної політики - це невід'ємна частина загального процесу реформування, - сказав він. Китай дозволив юаню зміцнитися більш ніж на 20 відсотків до долара з 2005 року - це важливо і значно, але важливо й те, щоб цей процес тривав".
Полсон візьме участь і п'ятому й останньому для нього раунді так званого "стратегічного економічного діалогу" з Китаєм, що він почав в 2006 році. Поки неясно, чи продовжить адміністрація Барака Обами ці спроби.
Полсон також вважає, що Китаю необхідно скоротити залежність від експорту, щоб пожвавити економіку. Він похвалив Пекін за вже реалізовані антикризові заходи. "Під час цього процесу і на тлі проблем на фінансових ринках... китайці були дуже відповідальними партнерами і зацікавленими учасниками, і продовжують допомагати нам", - сказав він.
Тому що економічні проблеми далекі від завершення, США, Китаю та іншим як і раніше дуже важливо "уживати подальші необхідні дії для стабілізації фінансової системи, включаючи використання відповідної кредитно-грошової, бюджетної і фінансової політики". У випадку США це означає втримувати проблемну автомобільну промисловість від банкрутства, додав він.
"З огляду на нашу економічну ситуацію зараз, з огляду на її неміцність, я, звичайно, не вважаю - і ніхто в адміністрації не вважає - що банкрутство автомобільних компаній - це добре", - сказав Полсон. Однак будь-який пакет урядової допомоги буде "спрямований у життєздатну галузь", відзначив він, повторивши позицію, до якої адміністрація Буша прийшла в процесі переговорів з Конгресом про порятунок автобудівників.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас