ДПАУ пропонує скасувати фіксований податок на доходи фізосіб від підприємницької діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ пропонує скасувати фіксований податок на доходи фізосіб від підприємницької діяльності

Казна та Політика
3544
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) пропонує скасувати кілька малоефективних податків і, зокрема, фіксований податок на доходи фізичних осіб від підприємницької діяльності, повідомила прес-служба податкової.
"ДПАУ вважає доцільним скасування малоефективних для бюджету таких загальнонодержавних і місцевих податків і зборів, як збір за проведення гастрольних заходів, податок на промисел, фіксований податок на доходи фізосіб від заняття підприємницької діяльності", - указується в прес-релізі ДПАУ.
Крім того, податкова виступає за скасування таких податків і зборів, як за участь і виграш у перегонах на іподромі; видачу ордера на квартиру; із власників собак; за право використання місцевої символіки; проведення місцевих аукціонів і лотерей; видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг і комунальний податок.
"Законодавством з оподатковування передбачено 14 видів місцевих податків і зборів. Незважаючи на таку кількість, їхній вплив на формування місцевих бюджетів нині незначний. Сума надходжень цих податків за 2007 рік склала 729,9 млн грн, що становить лише 0,7% від загальної суми надходжень у місцеві бюджети", - відзначається в прес-релізі.
Крім того, ДПАУ виступає за об'єднання всіх внесків на державне соціальне страхування в один платіж - єдиний соціальний податок, сплату якого буде контролювати податкова.
"Затвердження на законодавчому рівні таких пропозицій буде мати позитивні наслідки, а це забезпечить належні умови для формування сприятливого правового середовища, стане основою для стабільного розвитку суб'єктів малого підприємництва і буде мати позитивний економічний ефект", - відзначається в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас