Мельник вважає, що тарифи на перевезення зерна та обробку вантажів у портах повинні бути переглянуті убік зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мельник вважає, що тарифи на перевезення зерна та обробку вантажів у портах повинні бути переглянуті убік зниження

Аграрний ринок
308
Міністр аграрної політики Юрій Мельник вважає, що тарифи на перевезення зерна та обробку вантажів у портах повинні бути переглянуті убік зниження. Про це він повідомив сьогодні в ході прямої телефонної лінії Кабінету міністрів України. "У частині зменшення вартості послуг з перевезення зерна територією країни міністерство не просто підтримує пропозиції експортерів, а разом з експортерами відпрацювало всі складові, які здорожують послуги під час перевезення та обробки зерна", - сказав Ю. Мельник.
За його словами, відповідні рішення на рівні міністерства вже прийняті. "Зокрема, на рівень 2008 року за своїми тарифами повернулися Державна хлібна інспекція, на сьогодні підготовлений проект рішення уряду, яким передбачається зменшення вартості послуг Головної державної інспекції з карантину рослин при експорті зерна. Але з аналогічними пропозиціями ми звертаємося до уряду в частині зменшення тарифів на перевезення зерна залізницею й зменшення плати за послуги при перевалці зерна в портах", - сказав міністр. За словами міністра, тарифи на перевезення зерна від кордону до споживача знизилися в середньому в 2,5-3 рази на тонні - "зреагували на здешевлення фрахту, на здешевлення енергоносіїв, зокрема, дизельного палива".
При цьому, за словами міністра, перевезення територією України, у першу чергу залізницею, і обробка вантажів у державних портах на сьогодні не змінилася, незважаючи на здешевлення палива і зниження обсягу вантажів. "Тому ми наполягаємо на тому, щоб відповідні рішення були прийняті не як виключення для аграрного сектора, а щоб, у першу чергу, адекватно зреагувати на макроекономічні показники", - підкреслив Ю. Мельник. "На сьогодні розмір можливого зниження прораховується. Я вважаю, що відсотків на 20-30 ми можемо порушувати питання про зменшення тарифів на перевезення зерна, що направляється на експорт", - підкреслив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас