ООН: Багаті країни швидше збідніють, але легше відновляться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Багаті країни швидше збідніють, але легше відновляться

Казна та Політика
456
Внаслідок світової фінансової кризи падіння темпів економічного зростання буде більш помітно в розвинених країнах, але зате країнам, що розвиваються, буде набагато складніше подолати негативні наслідки рецесії.
Про це говориться в прогнозі Організації об'єднаних націй на майбутній рік.
Аналітики вважають, що бідні країни зіткнуться відразу із трьома факторами - різким уповільненням зростання економіки, втратою приватного капіталу і підвищенням відсотків за обслуговування зовнішніх боргів.
Як повідомляє Euronews, експерти ООН оцінюють зростання світової економіки цього року на рівні 2,5%. На наступний рік найпесимістичніший сценарій припускає скорочення сукупного ВВП на 0,4%, а найоптимістичніший - зростання на 1,6%.
"Нинішня фінансова криза завтра перетвориться в гуманітарну, соціальна напруженість і політична нестабільність будуть рости, породжуючи безліч інших проблем", - прогнозує генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.
Крім того, у доповіді ООН згадується про ризик різкого ослаблення долара в наступному році. У той же час відзначається, що ослаблення буде обмеженим.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас