Ющенко: Частина другого траншу кредиту МВФ піде на рефінансування економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Частина другого траншу кредиту МВФ піде на рефінансування економіки

Кредит&Депозит
1462
Частина другого траншу кредиту МВФ буде направлена на рефінансування економіки, у тому числі і на підтримку малого і середнього бізнесу. Про це Президент України Віктор Ющенко заявив в ефірі телеканалу ICTV.
Найближчими днями бізнес буде проінформований про ті домовленості, які були досягнуті на міністерському рівні щодо кредиту від Міжнародного валютного фонду, сказав Президент.
Нагадаємо, 6 листопада 2008 р. Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила виділення кредиту Україні у розмірі 16,4 млрд дол. за програмою standby строком на 24 місяці. Як наголошувалося в матеріалах МВФ, кредит надається для надання "українській владі допомоги у відновленні фінансової і економічної стабільності". 10 листопада ц.р. на рахунок Нацбанку надійшов перший транш кредиту у розмірі 4,5 млрд дол.
У той же час, агентство Fitch Ratings заявило, що схвалення Радою керівників МВФ дворічного стабілізаційного кредиту Україні у розмірі 16,4 млрд дол. надає істотну фінансову підтримку країні і дає чіткі орієнтири продуманої економічної політики. Проте ризики для кредитоспроможності держави зберігаються. Україна має довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній і національній валюті на рівні "B+", прогноз "Негативний".
26 листопада уряд України підписав угоду зі Світовим банком про залучення кредиту у розмірі 500 млн дол. строком на 30 років. Передбачається, що кошти будуть надані під 5% річних і будуть направлені на покриття дефіциту бюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас