Московська земля не стане дешевшою через фінансову нестабільність, що виникла у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Московська земля не стане дешевшою через фінансову нестабільність, що виникла у світі

Нерухомість
424
Московська земля не стане дешевшою через фінансову нестабільність, що виникла у світі. Як сьогодні повідомляє департамент майна Москви, світова фінансово-економічна криза не відіб'ється на вартості землі в місті, однак темпи приватизації ділянок власниками розташованих на них об'єктів капітального будівництва загальмуються. У відомстві відзначають, передає ІТАР-ТАРС, що викупна ціна землі під будинками і спорудами прив'язана до її кадастрової вартості.
У Москві і Санкт-Петербурзі власники можуть викупити її за 20 проц кадастрової вартості за умови збереження профільної діяльності. Цей пільговий режим буде діяти до 1 січня 2010 р, після чого всі земельні ділянки, що залишилися в держави, будуть продаватися по повній кадастровій вартості, тобто в 5 разів дорожче.
Останній раз державна кадастрова оцінка землі в Москві була проведена в 2007 р. Її результати повинні діяти в 2008-2010 рр, тому що федеральне законодавство пропонує проводити кадастрову оцінку не рідше одного разу на 5 років і не частіше одного разу на 3 роки. За підсумками цієї переоцінки кадастрова вартість земель багатоповерхової житлової забудови в середньому виросла в 2,5 рази, торгівлі - в 2,4 рази, адміністративно-офісного призначення - в 2,5 рази, промисловості і гаражів - в 1,7 разів.
У сформованих умовах ринкова вартість землі в Москві, за оцінками експертів, може знизитися в 2-3 рази, однак це ніяк не відіб'ється на викупній ціні ділянок.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас