ОПЕК може відкласти ухвалення рішення про зміну обсягів видобутку на грудень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може відкласти ухвалення рішення про зміну обсягів видобутку на грудень

Енергетика
177
ОПЕК може відкласти ухвалення рішення про зміну обсягів видобутку на грудень, а під час засідання, що відбудеться 29 листопада в Каїрі, спробує оцінити, чи відповідають реальні обсяги видобутку рішенню про їх скорочення, прийнятому раніше, повідомляє агентство Bloomberg.
За словами міністра нафти Ірану Голамхуссейна Нозарі, "зараз готуються всі дані, а остаточне рішення буде прийнято в Алжирі". Наступне засідання ОПЕК пройде в Алжирі 17 грудня.
Міністр нафти Катару Абдулла аль-Атийя також заявив, що ОПЕК, можливо, почекає до грудневого засідання, перш ніж прийде до фінального рішення.
"Ринок нафти дуже тісно пов'язаний із глобальною економічною кризою, - відзначив він. - Ми почуваємо, що рівень попиту перебуває під тиском".
Міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі відмовився коментувати ситуацію.
13 країн, що входять в ОПЕК, на частку яких припадає 40% світового видобутку нафти, проведуть уже третє засідання за останні кілька місяців. Вартість нафти впала більш ніж на 60% у порівнянні з рекордним рівнем $147,27 за барель, зафіксованим у липні цього року.
Голова лівійської National Oil Corp. (NOC) Шокрі Ганем у четвер заявив, що ОПЕК може почати будь-які заходи, включаючи скорочення видобутку, щоб стабілізувати нафтовий ринок.
"Найбільш імовірним результатом засідання у цю суботу є збереження ОПЕК нинішніх квот на видобуток нафти, при цьому, ринок одержить чіткий сигнал про те, що рішення про скорочення видобутку буде прийнято в грудні", - відзначає голова підрозділу дослідження сировинних ринків JPMorgan Chase & Co. у Нью-Йорку Лоуренс Ігл.
Вартість січневих ф'ючерсів на WTI знизилася під час електронних торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) у п'ятницю на $0,96 (1,8%) - до $53,48 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас