Dow Jones Stoxx 600 виріс у четвер 4-й день поспіль на очікуваннях ефекту від заходів щодо підтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dow Jones Stoxx 600 виріс у четвер 4-й день поспіль на очікуваннях ефекту від заходів щодо підтримки економіки

Фондовий ринок
205
Європейські фондові індекси виросли за підсумками торгів у четвер у середньому більш ніж на 2% на очікуваннях, що заходи щодо підтримки економіки, які вживають уряди, позитивно позначаться на корпоративних прибутках, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 підскочив за підсумками торгів на 2,4%, зростання індикатора продовжилося четвертий день поспіль, з початку цього тижня його підйом становить вже 12%.
Котирування акцій європейських експортерів ростуть, відіграючи повідомлення, що з'явилися у вівторок, про те, що обраний президент США Барак Обама вибрав Пола Волкера, колишнього керівника Федеральної резервної системи, як голову нової економічної ради Білого дому. Б.Обама також заявив, що почне здійснювати план стимулювання економіки з першого дня своєї роботи.
"Зараз інвестори бачать підтримку урядів і центральних банків, які починають розуміти всю серйозність ситуації", - відзначає управляючий Daiwa SB Investments у Лондоні Чирин Джилл..
"Ми досягли дна, - заявив експерт Ofivalmo Patrimoine Жак Порта. - У порівнянні з жовтнем загальний тон новин небагато змінився. Криза далека від завершення, але новини стали більше конструктивними".
Вартість акцій Barclays Plc піднялася на 4,3%, BNP Paribas - на 7,4%.
Котирування паперів компаній, що одержують значну частку прибутку від операцій у США, виросли в ході торгів. Акції Siemens AG подорожчали на 4,6%, Daimler AG, одного з провідних у світі виробників автомобілів класу "люкс", - на 3,6%.
Згідно з прогнозом аналітиків, опитаних Bloomberg, прибутки компаній, що входять у розрахунок індексу Stoxx 600, знизяться в 2008 році в середньому на 12%, тоді як ще на початку року очікувався їхній підйом на 11%.
Прибутки 325 компаній з індексу, що опублікували звітність за підсумками минулого кварталу, впали в середньому на 15%, що виявилося на 6,3% гірше, ніж очікували експерти.
"Ми не такі сміливі, щоб купувати акції зараз, - відзначає Алан Біні з Principal Investment Management. - Прогнозовані аналітиками прибутки є завищеними".
Вартість паперів Air Berlin злетіла на 15%. Одна з найбільших бюджетних авіакомпаній Європи зафіксувала прибуток без урахування процентних і податкових виплат на рівні 89,1 млн євро, що перевершило очікування експертів, що становили 71,9 млн євро.
Акції ArcelorMittal подорожчали на 5,8%. Найбільший світовий сталевиробник може скоротити порядку 9 тис. робочих місць, або 3% штату, після зниження обсягів виробництва на тлі ослаблення попиту. Скорочення співробітників, головним чином, в адміністрації і сфері продажів, є частиною плану компанії з урізування витрат на $1 млрд.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 виріс у четвер на 54,15 пункту (2,28%) - до 2427,97 пункту.
Британський FTSE піднявся на 73,41 пункту (1,77%) - до 4226,1 пункту.
Французький індекс CAC 40 збільшився на 80,54 пункту (2,54%) і склав 3250,39 пункту.
Німецький DAX підскочив на 104,77 пункту (2,3%), склавши 4665,27 пункту.
Всі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 27 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас