Експерт: Рішення ПФТС про зниження розмірів торгових лотів буде сприяти підвищенню інтересу фізосіб до акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Рішення ПФТС про зниження розмірів торгових лотів буде сприяти підвищенню інтересу фізосіб до акцій

Фондовий ринок
527
Рішення Торговельного комітету ПФТС про зниження розмірів торговельних лотів буде сприяти підвищенню інтересу фізичних осіб до акцій. Так прокоментував прийняте вчора Торговельним комітетом ПФТС рішення старший брокер торговельного відділу ЗАТ "Юпрас Капітал" Олексій Рєпін.
Відповідно до прийнятого ПФТС рішенням, для 1 рівня лістингу мінімальний лот складе 15 тис. грн., для 2 рівня - 10 тис. грн., для позалістингових цінних паперів - 7 тис. грн.
Коментуючи вчорашні торги, О.Рєпін повідомив, що зовнішній фон для відкриття українського фондового ринку в четвер був позитивний. Так, індекси США продемонстрували напередодні зростання, нафта подорожчала, азіатські індекси закрилися також у позитивній зоні. "Наш фондовий ринок не став винятком і відкрився невеликим підвищенням, однак активність протягом дня залишалася дуже слабкою. І вже після обіду котирування поступово почали знижуватися, що дозволило індексу ПФТС закритися в невеликому мінусі (-0,5%)", - сказав брокер.
Говорячи про ситуацію на ринку в цілому, О.Рєпін відзначив, що як і раніше вся увага інвесторів останнім часом направлена на валютний ринок, де гривня продовжує свою подальшу девальвацію. На думку брокера, до кінця місяця, швидше за все, активність буде залишатися незначною, а індекс буде намагатися "пробити" рівень 300 пунктів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас