ТНК-ВР до кінця року завершить угоди купівлі мереж АЗС у РФ та Україні за 891 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТНК-ВР до кінця року завершить угоди купівлі мереж АЗС у РФ та Україні за 891 млн дол.

Фондовий ринок
203
ТНК-BP (РТС: TNBP) до кінця року завершить угоди купівлі роздрібних мереж автозаправних станцій у РФ і Україні, повідомив журналістам в.о. виконавчого віце-президента з переробки і торгівлі Олександр Каплан.
При цьому він відзначив, що було придбано 154 АЗС, 81 ділянку під АЗС станції і 5 нафтобаз. За його словами, покупки здійснювалися із грудня 2007 року по березень 2008 року. "Ці угоди на даний момент практично закриті. Є ще проплати, які потрібно здійснити до кінця поточного року", - сказав Каплан.
Як уточнили в ТНК-ВР, загальна сума покупки роздрібних мереж і нафтобаз склала $891 млн.
Каплан також відзначив, що ТНК-ВР цього року здійснювало покупки АЗС у Санкт-Петербурзі, Москві і Краснодарі.
Як повідомлялося, Федеральна антимонопольна служба (ФАС) наприкінці лютого дозволила ТНК-ВР Ltd придбати 24 компанії нафтопродуктозабезпечення. За даними АНІ, згадані в дозволі ФАС компанії контролюють близько 110 АЗС, а також кілька нафтобаз у Москві, Московській області і Санкт-Петербурзі. У ТНК-BP говорили, що компанія веде переговори про можливість придбання низки незалежних компаній - власників АЗС, при цьому деякі з них перебувають під управлінням компанії "Магістраль". Більша частина АЗС, експлуатованих компаніями, що купуються, працює за договорами франчайзингу під маркою "ТНК" (РТС: TNKO).
ТНК-ВР після завершення угод купівлі мережі автозаправних станцій у Москві і Московській області може зайняти більше 20% ринку роздрібних продажів цього регіону.
За даними на початок року, у Москві і Московському регіоні компанії належало близько 100 власних АЗС, що працюють під брендами ВР і ТНК, а також 70 джобберських станцій.
Два тижні тому Антимонопольний комітет України дозволив спільному підприємству ТОВ "Кершер" (Київ) орендувати в групи "Гепард" 36 АЗС і 2 нафтобази, розташованих у Києві та області. СП "Кершер" представляє інтереси ТНК-ВР у роздрібному сегменті ринку нафтопродуктів в Україні. Компанія управляє власними АЗС холдингу в республіці, здійснюючи роздрібний продаж нафтопродуктів виробництва Лисичанського нафтопереробного заводу і надаючи супутні сервісні послуги кінцевим споживачам.
У цей час мережа ТНК-ВР в Україні складається з 40 АЗС, джобберська мережа перебуває на стадії реформування і ребрендінгу. Компанія заявила про намір у найближчі три роки розширити джобберську мережу під оновленим брендом до 300 АЗС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас