Медведєв і Чавес домовились про розширення енергоспівробітництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв і Чавес домовились про розширення енергоспівробітництва

Енергетика
175
Росія і Венесуела підписали угоду про розширення співробітництва в сфері мирної ядерної енергетики. Цей документ був підписаний під час візиту президента Росії Дмитра Медведєва у Венесуелу, повідомляє ВВС.
За угодою, Росія допоможе Венесуелі побудувати АЕС, крім того, на зустрічі одержали схвалення спільні газові проекти. Ще одним важливим пунктом переговорів стало співробітництво у військовій сфері.
Трохи пізніше на цьому тижні заплановані спільні військові навчання ВМФ Росії і Венесуели, у яких візьмуть участь ракетний крейсер Петро Великий і 2 кораблі підтримки, що прибули в латиноамериканську країну 2 дні тому. Це стало першим заходом суден російського ВМФ у води Карибського моря з моменту закінчення холодної війни.
Налагодження відносин з Венесуелою вже принесло російському військово-промисловому комплексу $4,4 млрд. у вигляді нових контрактів на постачання озброєнь у цю країну. Візит Медведєва у Венесуелу є частиною його латиноамериканського турне, націленого на підвищення присутності Росії в регіоні, що традиційно вважалось сферою стратегічних інтересів США.
Американські політичні оглядачі відзначають, що однієї із цілей візиту є бажання чітко продемонструвати новообраному президентові США той факт, що якщо його країна буде продовжувати творити неприйнятні для РФ речі в Європі, то, у цьому випадку, Росія залишає за собою право розвивати власну політику на "задньому дворі Америки".
Важливим пунктом візиту Медведєва стало обговорення з лідерами декількох країн регіону питання про підвищення обсягу взаємної торгівлі між Росією і Латинською Америкою, що цього року може досягти $15 млрд.
Російський лідер приїхав у Венесуелу із Бразилії, де голова цієї країни Луїс Інасіу Лула да Сілва з великим інтересом вислухав пропозиції Медведєва про розвиток торгівлі і технічного співробітництва. У Ріо-де-Жанейро обидва президента підтвердили, що країни БРІК, куди входять Бразилія, Росія, Індія та Китай, повинні провести свою першу зустріч на вищому рівні в наступному році в Росії.
Візит російського президента відбувся через кілька днів після відвідування Латинської Америки його китайським колегою Ху Цзиньтао.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас