Фондові індекси Азії ростуть у четвер на зниженні ставки ЦБ у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії ростуть у четвер на зниженні ставки ЦБ у Китаї

Фондовий ринок
186
Фондові ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону йдуть вгору третій день поспіль, у четвер зростання пов'язане зі зниженням базової процентної ставки Народним банком Китаю, повідомляє агентство Bloomberg.
Торги в Індії були закриті, після того, як у результаті теракту загинули більше 100 чоловік у фінансовому центрі країни - Мумбаї (Бомбеї).
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific (крім Японії), що враховує ситуацію на 14 ринках, виріс на 2% - до 81,67 пункту. Японський Nikkei 225 піднявся на 2,4%, китайський CSI 300 додав 4,3%.
Народний банк Китаю понизив у середу процентні ставки по кредитах і депозитах четвертий раз за останні десять тижнів - на 1,08 процентного пункту. Зміни набули чинності з четверга. Ключова річна ставка кредитування скорочена до 5,58% з 6,66%. Ставка по депозитах зменшена до 2,52% з 3,6%.
Китайський ЦБ також знизив норму обов'язкових банківських резервів з 17% до 16%. Рішення набуде чинності з 5 грудня. Норма резервування для невеликих банків зменшена з 16% до 14%.
"У таких країн, як Китай, все ще залишається міць і гнучкість, необхідні для контролю економіки. Для деяких країн політичний ризик здається занадто великим, тому я уникав би їх, навіть якщо бачив би можливість отримати прибуток. Набагато безпечніше ризикувати в стабільних країнах", - заявив глава відділу азіатських цінних паперів в Mizuho Asset Management Co. Масахіко Едзірі.
Китай є найбільшим торговельним партнером для Японії, Південної Кореї та Австралії. Торік швидке зростання його валового внутрішнього продукту стало основним фактором збільшення ВВП світу.
Зміцненню довіри інвесторів сприяло призначення Пола Волкера, колишнього керівника Федеральної резервної системи (ФРС) США, головою нової економічної ради Білого дому. Рада, названа Economic Recovery Advisory Board (Консультативна рада з відновлення економіки), буде займатися питаннями допомоги економіки для виведення її з рецесії і стабілізації фінансових ринків.
Акції будівельних компаній Китаю ростуть у четвер на очікуваннях, що зниження вартості грошей допоможе відновити попит на нерухомість у країні. Найбільша компанія сектора в Китаї China Vanke Co. додала 8,2%, котирування паперів другого за величиною китайського девелопера Poly Real Estate Group Co. піднялися на 7%.
Вартість паперів другого світового виробника будівельної техніки Komatsu Ltd. виросла на 6,5%.
Ціна нафти знижується в четвер на тлі поганих новин про стан економіки США, що може привести до зниження попиту на паливо. Однак акції нафтовидобувних компаній Азії подорожчали з ранку, оскільки напередодні ціни росли після зниження Китаєм базових процентних ставок для стимулювання економічного зростання. У результаті ціна січневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) у середу виросла на $3,67 (7,2%) - до $54,44 за барель.
Котирування акцій Inpex підскочили на 9,2%, провідний нафтодобувник Австралії BHP Billiton Ltd. додав 5,4%.
Акції Panasonic Corp. подешевіли на 3,1% після того, як компанія урізала прогнози прибутку й Merrill Lynch & Co. знизив її інвестиційний рейтинг до "нейтрального" з "купувати".
Ринкова вартість найбільшого південнокорейського виробника автомобілів Hyundai піднялася на 5%, курс акцій другого за величиною виробника комп'ютерної пам'яті у світі Hynix Semiconductor Inc. підскочив на 8,7%.
Південна Корея повідомила про рекордний профіцит поточного рахунку платіжного балансу в жовтні в розмірі $4,91 млрд, що допоможе країні відновити курс національної валюти, відзначають експерти. Банк Кореї оголосив у четвер про перше використання доларової своп-лінії, відкритої ФРС минулого місяця, для розподілу $4 млрд між регіональними банками, що відчувають недостачу валютних активів.
Вартість паперів тайванської компанії Hon Hai Precision Industry Co., найбільшого у світі виробника ліцензійної електроніки, виросла на 6,9%. Компанія спростувала повідомлення про скорочення персоналу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас