Найдорожчими ринками офісної нерухомості у світі залишаються Лондон і Москва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожчими ринками офісної нерухомості у світі залишаються Лондон і Москва

Нерухомість
242
Як свідчать дані чергового дослідження "Огляд світових орендних ставок" компанії CB Richard Ellis лондонський Уест Енд і Москва залишаються найдорожчими ринками офісної нерухомості у світі. Замикають "п'ятірку" провідних міст Центральні ділові райони Гонконгу та Токіо, а також район Nariman Point у Мумбаї.
Відповідно до Огляду, середній рівень зростання офісних орендних ставок в 172 містах склав 8%, що практично у два рази більше від світового рівня інфляції в 2007 році. На сьогоднішній день найшвидше зростання офісних орендних ставок (на 94,6%) зафіксоване у місті Абу-Дабі, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), а також у трьох з п'яти країн Близького Сходу, що швидко ростуть.
За останній рік зростання офісних орендних ставок в ОАЕ відображає ринкові показники, а саме обмежену пропозицію якісних офісних площ і великий попит з боку міжнародних компаній, в основному юридичних фірм, фінансових інститутів, а також будівельних компаній і компаній, що працюють у сфері нерухомості, які планують вийти на ринок ОАЕ.
Раймонд Торто, головний економіст CB Richard Ellis, вважає: "Поточна нестабільна економічна ситуація впливає на наше сприйняття ситуації на ринку комерційної нерухомості і, здається, ми починаємо забувати про те, як швидко росли офісні орендні ставки за останній рік. Очевидно, рівень зростання ставок у цілому сповільнюється, а в деяких країнах ціни вже знизилися.
Дані зміни в траєкторії зростання орендних ставок радують орендарів і лякають власників. Однак, на відміну від попередніх економічних спадів, які відбувалися одночасно з активною забудовою, сьогодні світовий ринок комерційної нерухомості має набагато більш сильну позицію і здатний швидше долати труднощі".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас