Росія передала в ОПЕК проект меморандуму про співробітництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія передала в ОПЕК проект меморандуму про співробітництво

Енергетика
241
Росія підготувала і передала в ОПЕК проект меморандуму про співробітництво. "Розраховуємо, що на черговій сесії ОПЕК в Алжирі ми одержимо якусь реакцію на цей проект", - заявив журналістам віце-прем'єр РФ Ігор Сечін.
"Проект меморандуму передбачає різні сфери співробітництва - від прогнозування ринку до обміну інформацією і так далі", - сказав І.Сечін.
Він не став коментувати, чи буде в документі йти мова про пряме регулювання цін на нафту. "Мова йде про проект меморандуму, а яку форму набуде підсумковий документ, поки говорити рано", - пояснив віце-прем'єр.
Як передає ПРАЙМ-ТАСС, за словами І.Сечіна, "координація великих постачальників нафти необхідна". "Будемо працювати з ОПЕК, з іншими організаціями", - підтвердив він.
Як повідомляв УНІАН, після віденського засідання ОПЕК її генеральний секретар Абдалла Салем аль-Бадрі заявив, що Організація країн-експортерів нафти виступає за розвиток широкого співробітництва з Росією в різних сферах.
За його словами, ОПЕК і Росія вже домовилися про налагодження різнобічного партнерства, що, зокрема, буде включати технологічний та екологічний напрямки. Генсек ОПЕК також повідомив про плани розширення співробітництва з низкою інших держав, включаючи Китай та Індію. Тим часом, відповідно до інформації низки ЗМІ, намір Росії усталити відносини з ОПЕК насторожив Захід і особливо США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас